Gubányi Károly Általános Iskola

Mozgalmas december a Széchenyiben

A Széchenyi utcai telephelyen a december a Mikulás-héttel indult. Ennek keretein belül az idei tanévben is megrendezésre került a már hagyománnyá vált alsós Mikulás-kupa. Külön öröm volt számunkra, hogy az óvodások is elfogadták meghívásunkat és velünk együtt versenyeztek. Négy csapat indult (Mikulások, Hóemberek, Rénszarvasok, Hópelyhek), akiknek öt próbát kellett teljesíteniük. A feladatok a télhez, a Mikuláshoz kapcsolódtak, ugyanakkor figyelmet, koncentrációt, ügyességet és gyorsaságot kívántak. A győztes a Mikulások csapata lett.

A felsősök sem maradtak izgalmas verseny nélkül. Teremfociban a fiúk, míg a lányok zsinórlabdában mérhették össze erejüket. Zsinórlabdában a 7.e lánycsapata nyerte meg a tornát, a teremfoci tornán a 8.e magabiztos győzelmet aratott, minden mérkőzést megnyerve. Elismerésként a győztesek oklevelet, csokit kaptak, és egy jutalommeccset játszottak a Tanári csapattal. A jó hangulatú meccseken mindkét alkalommal a Tanári kar győzedelmeskedett.

December 6-án a DÖK is akcióba lendült. Ezen a napon a DÖK-Mikulás jó korán kelt fel, hogy a szánjával már az első csengetésre iskolánkba érjen. Az első órában minden osztályba ellátogatott, és egy szép dalért cserébe finom édességet osztott a krampuszok segítségével a tanulóknak.

Pénteken tetőzött a hangulat. Délelőtt a negyedik osztályosok örvendeztették meg az alsósokat és a szülőket egy szép, színvonalas műsorral. Az osztály alaposan felkészült: hangulatos dekorációt készítettek, jelmezekbe bújtak, sokat gyakoroltak. Ennek köszönhetően nagy sikerrel adták elő a műsort, amelynek végén a gyerekeket egy kis szaloncukorral örvendeztette meg a Télapó.

A hét méltó zárása volt a Mesemondó verseny, amit hagyományosan minden évben a mi telephelyünk rendez meg az alsó tagozatosok részére. A megnyitón fellépett az énekkar is, majd 2 korcsoportban zajlott a verseny. Mindkét korcsoportban népmesékkel szórakoztatták a nagyérdeműt és a zsűrit a versenyzők. A helyezések ismertetése után a legjobbak oklevelet és könyveket vehettek át kiváló teljesítményükért. A versenyen résztvevő többi tanuló emléklapban és ajándékban részesült. Gratulálunk minden szereplőnek és az őket felkészítő pedagógusoknak, szülőknek is!

 Az eredmények:

I. korcsoport (1-2. évfolyam)

1.Szente István Mátyás (2.e); 2. Jacsó Adina (1.b); 2.Joós-Békési Léna Johanna (1.d)

II. korcsoport (3-4. évfolyam)

1.Bukovinszki Levente (4.a); 2.Béres Bálint (4.e); 3.Kurucz Zoltán (4.e)

 

A továbbiakban is megmaradt az ünnepi hangulat, hiszen javában zajlott az osztályok közötti teremdíszítési verseny a felső tagozaton. Minden osztály igyekezett a lehető leghangulatosabbá, legünnepélyesebbé varázsolni a termét saját készítésű díszek segítségével. A versenyben végül a 7. osztály diadalmaskodott, akik ezzel megnyerték a pizzázást is az utolsó napon tartott osztálykarácsonyon.

A felső tagozatosok idén végre ismét részt vehettek sulibulin is. December 16-án került megrendezésre a Luca-bál, ahol a zenét, a fényeket és a füstöt Puskás tanár úr biztosította. Hamar belelendültek a buliba a résztvevők, még a felnőttek is bekapcsolódtak a spontán kialakuló vonatozásba. A táncban elfáradók a büfében pihenhettek egy kicsit a következő jó szám előtt, ahol rengeteg sütemény, szendvics és üdítő várta őket. A felajánlásokat és a segítséget köszönjük a szülői közösség tagjainak!

Az év utolsó tanítási napját minden osztály játékkal, ünnepléssel töltötte. Jó volt végre egy kicsit felszabadultan együtt lenni, beszélgetni, szórakozni, nassolni. A nap méltó zárása volt az iskolai karácsonyi műsor, ahol minden osztály, dolgozó és a szereplők szülei is részt vettek. A 3. e és f osztály tanulói rendkívül színvonalas, megható műsorral készültek, amely minden nézőnek segített egy kicsit arra koncentrálni, amiről valóban szólnia kell az ünnepnek.
Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!