Gubányi Károly Általános Iskola

Bemutatkozás

A Gubányi Károly Általános Iskola 2008. június 30-án alakult az Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Széchenyi István Általános iskola és Szakiskola jogutódjaként a 22/2008. (I.31) számú Önkormányzati határozat alapján.

Iskolánk három különböző feladatellátási helyen működik. Székhelyünk a Pilis, Kossuth Lajos út 30. szám alatti épület, melyben csak felső tagozat található. Az oktatás szaktantermi rendszerben folyik, mely hatékonyan segíti az tanulás- tanítás színvonalának emelését.

A Szabadság tér 1. szám alatti telephelyen 4 alsós évfolyam van 16 osztállyal, míg a Széchenyi utca 28. szám alatt 1-8. évfolyamon tanulnak diákjaink.

Szakköreink sokoldalúak. Tantárgyi tehetséggondozó és felzárkóztató, sport és a szabadidő kellemes eltöltését szolgáló délutáni foglalkozásaink vannak. Ezeket különböző rendezvények színesítik, mint például: alsó tagozaton „Mikulás-kupa”, „Csibeavató”, felső tagozaton „Tök jó hét”, „Adventi naptárnyitogató”, „Szomszédolás”.

Iskolánk névadójának tiszteletére minden évben Gubányi-vetélkedőt tartunk. A tanévet Gála műsorral zárjuk legsikeresebb tanulóink közreműködésével.

Céljaink:

  • alsó és felső tagozat közötti átmenet minél zökkenőmentesebbé tétele,
  • tehetséges tanulóink versenyeztetése,
  • fejlesztésre, felzárkóztatásra szorulók segítése,
  • az iskolai élet színesebbé tétele,
  • tanulóink sikeres továbbtanulásra való felkészítése.

Hitvallásunk:

„…Meg kell találniuk minden gyerek speciális tehetségét, hisz minden gyerekben fellelhetők jó képességek, sőt, időnként a szürkésnek látszó kavicsból előtűnik a drágakő csillogása.”

Czeizel Endre
Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!