Gubányi Károly Általános Iskola

VEKOP projektzáró rendezvény

2021. október 20-án három másik intézménnyel együtt iskolánk is részt vett a Monori Tankerület által szervezett VEKOP projektzáró rendezvényen. Az esemény egyik kiemelt célja az volt, hogy az egyes intézmények bemutathassák, milyen számukra fontos eredményeket értek el a VEKOP-7.3.3-17-2017-00001 azonosítószámú projekt segítségével az elmúlt három tanév folyamán.

A Gubányi Károly Általános Iskola 9 bevont pedagógussal és 9 tanulócsoporttal kezdte meg a munkát a következő programcsomagok bevezetésével: Szabadság téri telephely – Sakkpalota képességfejlesztő programcsomag; Kossuth Lajos úti székhely – Kreativitás fejlesztése és tantárgyi koncentráció Abacusan – ArTeC Robotist robotika programmal; Széchenyi utcai telephely – Szövegértés fejlesztése Abacusan – ArTeC Keltsd életre! eszközcsomaggal.

Természetesen a csomagok használata során további ötletek, igények merültek fel, ennek köszönhetően a robotika szakkörösök és a művészeti szakkörösök is bekapcsolódtak az együttműködésbe – ez olyannyira sikeres volt, hogy a jövőben közösen tervezik folytatni a munkát ötvözve a robotika és a vizuális művészetek elemeit. Már most is elérhető néhány kisfilm, amelyek a közös munka gyümölcsét hivatottak bemutatni szélesebb közönség számára is.  (https://www.youtube.com/channel/UC_n4gpuq8ftsEmjRTDX3djQ)

Továbbá az első osztályosoknál a szövegértést fejlesztő foglalkozások előkészítésére beszereztünk Bee-botokat is, amelyek használata megkönnyítette a kisdiákoknak az első lépések megtételét a robotika világában.

A projektnek köszönhetően iskolánk eszközellátottsága fejlődött: a Szabadság téri telephelyen kiépítésre került egy digitális tanterem interaktív táblával, 24 tanulói tablettel és a hozzájuk tartozó tároló szekrénnyel és töltőállomással.  A programcsomagokhoz tartozó eszközöket pedagógusaink és tanulóink folyamatosan használják. Ezen felül kollégáink részt vehettek olyan továbbképzéseken, amelyek elősegítették a módszertani fejlődést, a csomagok szakszerű használatát.

A három tanév folyamán a tanulók és a pedagógusok is egyre magabiztosabban alkalmazták az új tudást és eszközöket, beépült a mindennapi gyakorlatba az innovatív módszerek használata. A program egyik jelmondata a következő volt: Élmény legyen a tanulás! – az újfajta megközelítés valóban elősegítette az élményszerű tanulást, ezzel a diákok motivációjának növelését is. Segítségével hatékonyabbá vált a digitális kompetencia fejlesztése – mind a diákok, mind a tanárok körében. Nem utolsósorban a projekt lehetőséget nyújtott arra is, hogy más, a programba bevont intézményekkel is szorosabb együttműködés alakuljon ki, létrejöhessen a tudásmegosztás, az együtt gondolkodás.








Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!