Gubányi Károly Általános Iskola

Tavasz a Széchenyiben

A Széchenyi utcai telephelyen igen mozgalmasan telt az év első időszaka. A félévzárás izgalmait egy kis kultúrával enyhítettük, hiszen a magyar kultúra napja alkalmából rajzpályázaton vehettek részt a 4-8. osztályos tanulók.

Ezt követően már minden a farsangi készülődés jegyében telt. Az osztályok lelkesen készültek az előadásukra. Rengeteget gyakoroltunk, kézműveskedtünk, hogy a műsor végül látványos és magas színvonalú legyen. A farsang napján is nagy volt az izgalom, de már mindenki várta a fellépést. Már délelőtt hangolódtunk, hiszen beöltözős napot is tartottunk, így sokan ötletes jelmezben töltötték az egész napot. Délután végre megmutathattuk egymásnak, a barátoknak és a családoknak, hogy mivel készültünk. A zsűri különböző kategóriákban nevezte meg a legjobban teljesítő produkciókat. A műsor végeztével azonban még nem ért véget a program, hiszen idén is volt tombolasorsolás és a felsősöknek estig tartó buli is. Köszönjük támogatóinknak és a szülőknek a felajánlásokat, amelyekkel hozzájárultak a rendezvény sikeres megvalósításához.
A tavasz kezdetével elindult az iskola-előkészítő is a leendő elsőseink számára. A tanító néni négy héten át minden héten tartott a gyerekeknek egy-egy foglalkozást. A programsorozat célkitűzése az volt, hogy a tanulók megismerhessék Éva nénit és barátkozzanak az iskolai környezettel is. Jövőre szeretettel várjuk őket!
Márciusban két témahetet is tartottunk. Az első a Pénz7 volt, a második a „Nyuszi ül a fűben” tavaszi témahét. Mindkét programsorozat lényege az volt, hogy az osztályok különböző kihívásokat, feladatokat teljesítettek. Mindkét héten lelkesen dolgoztak a tanulók, figyeltek a magaviseletükre is, hiszen ez is számított, bevonták a munkába a szülőket is. Ennek köszönhetően egész kis kiállítást tudtunk rendezni a hímes tojásokból és fűfejekből. A jó munkáért pontok jártak, a lelkes, aktív részvétel sokat számított. A pontok összesítése után minden osztály a helyezési sorrendjének megfelelően választhatott a jutalmak közül mindkét témahét végén.

Most ismét belevetjük magunkat a tanulásba, mérésekbe, de reméljük, hogy az év végi programjaink is hasonlóan sikeresek, népszerűek lesznek a tanulók és a szülők körében is.








Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!