Gubányi Károly Általános Iskola

Mikulás-nap a Széchenyiben

2023. december 06-án a gyermekek legnagyobb örömére Mikulás-napot rendeztünk. Az eseményre meghívtuk az óvodásokat is. A 4. e és a 4. f osztályos tanulók ünnepi műsorral készültek erre a jeles napra. Tanulságos történettel, mikulásos versekkel és dalokkal tették meghittebbé a várakozást. Az esemény fénypontja a Mikulás érkezése volt, aki a legkisebbek arcára igazi boldogságot varázsolt. Köszönjük szépen, hogy a Tesco hozzájárult ahhoz, hogy a Mikulás puttonya tele legyen!

Ezt követően szokásunkhoz híven ismét megrendeztük a már hagyománnyá vált alsós Mikulás- kupát. Külön öröm volt számunkra, hogy az óvodások is részt vettek a játékos sportversenyen.  Négy csapat indult (Mikulások, Hóemberek, Rénszarvasok, Hópelyhek), akiknek négy próbát kellett teljesíteniük. A feladatok a télhez, a mikuláshoz kapcsolódtak, ugyanakkor figyelmet, koncentrációt, ügyességet és gyorsaságot kívántak. Volt hógolyóterelés seprűvel, padon futás-célbadobás, szánhúzó verseny, mikulás zsákbamacska. A gyerekek izgalmas versenyen mérették meg magukat. A győztes a Hópelyhek csapata lett. A versenyben részt vevő gyerekek élvezték a sportos játékokat, a többiek pedig önfeledten szurkoltak kedvenceiknek. A program zárásaként minden csapat megkapta a jól megérdemelt jutalmat és egy–egy elismerő oklevéllel díjaztuk vállalkozó szellemű versenyzőinket.

A nap zárásaként ismét megrendeztük a felsősök Mikulás-kupáját is. A fiúk fociban, a lányok zsinórlabdában mérkőztek meg egymással. Mindkét versenyszámban a nyolcadik osztály csapata diadalmaskodott, sikerükhöz gratulálunk! A nap zárásaként nagy küzdelmet hozott a győztes zsinórlabda-csapat és a tanári csapat meccse. Ezúttal a tanárok kerekedtek felül, de nem sok híja volt a nyolcadikos lányok győzelmének. Az eredményhirdetés során mindenki megkapta a jól megérdemelt édességet, oklevelet, sőt 4 lelkes sportoló még különdíjban is részesült. A galérián szurkolóknak köszönjük a biztatást – minden idők leghangosabb sporteseménye volt ez a suliban! 🙂








Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!