Gubányi Károly Általános Iskola

Mesemondó verseny

2023. december 01-én mesemondó versenyt rendeztünk iskolánkban a Széchenyi úti telephelyen. Elmondhatjuk, hogy ezt a hagyományt több éve ápoljuk, megvalósítjuk. A mese az irodalom szeretetére nevel, és nagymértékben fejleszti a memóriát is. A népmesék egy közösség alkotásai, így a mesemondó verseny is egy közösség formálása lehet.

A verseny előtti percek nagy izgalommal teltek, volt olyan tanuló, aki még utoljára átismételte a kiválasztott mesét. A versenyzőket, pedagógusokat, szülőket, Járai Beatrix iskolánk intézményvezetője köszöntötte. Bátorító, megnyugtató szavaival buzdította a tanulókat a szereplésre. Ezt követően az énekkar előadását hallhattuk. A megnyitó után elkezdődött a mesemondás. A csillogó szemű gyerekek, benépesítve a versenyre kijelölt termeket, a mesék varázslatos világába vezettek be minden jelenlévőt. A gyermek szimpatizál a jókkal és megtanulja felismerni a negatív szereplőket. A mesék morális történetek, erkölcsi tanulságtételként szolgálnak a gyermek számára, hiszen a mesékben a jók elnyerik jutalmukat, a gonoszok pedig megkapják méltó büntetésüket.

A verseny két korcsoportban került megrendezésre. Az első és második osztályos tanulók az I. korcsoportban, a harmadik és a negyedik osztályos tanulók a II. korcsoportban mérték össze tudásukat. A mesék elhangzása után a zsűri visszavonult, hogy meghozza döntését. Nehéz volt a zsűri dolga, mert nagyon sok színvonalas előadást hallgathattak meg. A helyezések ismertetése után a legjobbak oklevelet és könyveket vehettek át kiváló teljesítményükért. A versenyen résztvevő többi tanuló emléklapban és ajándékban részesült. Élményekben gazdagon térhettünk haza erről a „mesés” délutáni programról. Gratulálunk minden versenyzőnek és az őket felkészítő pedagógusoknak.

Helyezések:

I. korcsoport:

1.Joós-Békési Léna Johanna

2. Jacsó Adina

3. Weisz Bendegúz

II. korcsoport:

1.Martocsány Erik Kristóf

2. Bakó Krisztofer Kevin

3. Szente István Mátyás








Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!