Gubányi Károly Általános Iskola

Ifjú Zenebarátok Napja 2023

Az idei „Ifjú Zenebarátok Napját 2023. november 17-én tartottuk a Gubányi Károly Általános Iskola Széchenyi utcai telephelyén.

A gyerekek ez alkalommal az afrikai ritmushangszerek, dobok világába kaptak betekintést. Ebben Suller Ildikó és ifjú tanítványa/zenésztársa segítette az egybegyűlteket.

Ildikó részletes ismertetője minden egyes hangszerről nagyon érdekes és figyelemfelkeltő volt. Volt többféle „djembe”, sámándob, „handpan” és még rengeteg érdekesség. A hangszerek természetesen meg is szólaltak és igazi afrikai hangulatot teremtettek a tornaterem falai között, miközben a meghívott előadó a hangszerek történeteivel és részleteivel színesítette az előadást.

A legtöbbet a „djembe” hangját lehetett hallani, hiszen ennek a hangszernek a segítségével tartott hosszabb bemutatót Ildikó és társa. Sőt a „dobszólók” után a bátrabbak ki is próbálhatták a hangszereket, a legbátrabbak pedig – a hozzáértő segítségével – még zenekart is alakíthattak, így a két- három tagú társulások is szórakoztatták az egybegyűlteket. Ezt a lehetőséget a tanárok is kipróbálták és összeállt egy Bobák Melinda, Török Melinda és Puskás László Péter alakította trió!

Sajnos az időt hiába is próbálta volna bárki megállítani, lelassítani, az nagyon gyorsan elszaladt. Minden résztvevő szívesen hallgatta, csodálta vagy ütötte volna még az afrikai dobokat, hiszen nem minden nap kerülhet egy földi halandó afrikai hangszerek közelébe, hacsak nem éppen Afrikában él.








Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!