Gubányi Károly Általános Iskola

Ősz a Széchenyiben

Az október igen mozgalmasan telt a Széchenyi utcai telephely tanulói és dolgozói számára is. Sok és változatos program valósult meg ebben a hónapban: voltak kulturális, pályaorientációs, csapatépítő és környezetvédelmi tevékenységek is.

Október első hetében a nyolcadikos tanulók részt vettek a pályaorientációs mérésben, amely tanácsokkal, információval gazdagította őket a továbbtanulással kapcsolatban. A hatodik osztályosok az Országos Kompetenciamérés próbamérését végezték el digitális kultúra és történelem tantárgyakból. Ezen felül Rihász Judit kolléganőnk jóvoltából az ötödikes tanulóink is bekapcsolódtak az MTA-SZTE Olvasás és Motivációs Kutatócsoport fejlesztőkísérletébe. A Diákönkormányzat tagjai színvonalas műsorral emlékeztek meg az aradi vértanúkról.

Október 06-án tartottuk a hagyományos őszi papírgyűjtésünket. Ismét sikeres volt az akció, hiszen iskolánk tanulói, dolgozói és a lelkesen közreműködő szülők összesen több, mint 4,5 tonna papírt gyűjtöttek. A részletes eredmények megtalálhatók a fotók között.

Október 13-án rendeztük meg a pályaorientációs napot. A telephelyhez szülőként vagy volt diákként kötődő vendégeket hívtunk, így sikerült nyolc különböző szakmából hívni szakembert. Sokan hoztak eszközöket, amiket fel- vagy ki lehetett próbálni, ilyen volt az iskolarendőr mellénye és botja, a masszőr lávakövei, a tévés szakember kamerája és mikrofonja, az asztalos fűrésze és csavarjai. A logisztikai szakember képeket és színezőket hozott a kicsiknek, a felsősöknek alapos prezentáció segítségével mutatta be feladatait, a TEK-es egy izgalmas videót mutatott, amelyhez érdekes személyes tapasztalatokat is fűzött, a vasutas pedig egyenruhában mesélt szakmája kihívásairól a tanulóknak. A műkörmösként is tevékenykedő kolléganőnk a kézápolás rejtelmeibe avatta be a diákokat. Köszönjük Bodrogi Tamás, Csóti-Szvitek Anita, Fazekas Tamás Barnabás, Makai Anita, Murárik Martin, Stiffl Béla Dániel, Szabó Márk Károly és Vargáné Kirs Nóra közreműködését, nélkülük nem tudtuk volna megvalósítani ezt a sikeres programot!

A következő időszak a kulturális élményekről szólt. Az 5., 6. és 7. évfolyamosok a Kezdetben vala a tánc…, míg a 2., 3. és 4. évfolyamosok az Erdők könyve című előadást tekinthették meg a Csernai Pál Kulturális Központban. Aki ennél is több élményre vágyott, részt vehetett a Rumini-előadáson is, amely szintén a Csepiben valósult meg.

Október utolsó hetében megtartottuk őszi témahetünket. Minden osztály egyéni feladatot kapott, így a tanulók kibontakoztathatták kreativitásukat, bővíthették ismereteiket a természettel, hagyományokkal, irodalommal kapcsolatban. Az elkészült alkotásokból kiállítást rendeztünk az iskola aulájában.

Az őszi szünet előtti utolsó napon is még két program várta a diákokat: megérkezett iskolánkba az Utazó Planetárium – kicsik és nagyok korosztályuknak megfelelő látványos műsort tekinthettek meg. Az időszak vidám zárásáról pedig a jelmezes nap gondoskodott. A tavalyi évhez hasonlóan most is sok tanuló és dolgozó érkezett ijesztő, ötletes jelmezben, álarcban. Voltak olyan osztályok, ahol még Halloween-bulit is csaptak.

Összességében mozgalmas, élményekkel teli időszakot zártunk. Köszönjük a programok megvalósításához nyújtott segítséget a szülőknek is!
Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!