Gubányi Károly Általános Iskola

Látogatás az Illúziók Múzeumában

Május 25-én, csütörtökön az osztály majdnem teljes létszámmal elindult az iskolából Péter bácsival és Klemi nénivel, hogy megnézze az Illúziók Múzeumát Budapesten. Szilvi néni Zuglóban szállt fel, és nemsokára meg is érkeztünk a Nyugati pályaudvarra. Úgy döntöttünk, hogy nem szállunk fel buszra, hanem végig gyalogoljuk a három buszmegállót a Deák térig. Hamar a múzeumhoz értünk, közben elmentünk a Szent István Bazilika mellett, és láttuk az Óriáskereket is.

A múzeumban egy órán át próbáltuk ki a sokféle illúziót. Volt „fejjel lefele” szoba, „kicsiből nagy” szoba, ferde szoba, színes fény szoba, tükrös trükkök, fényalagút, „babaszék”, kaleidoszkóp. Az utazás előtt Péter bácsival és Zsuzsa nénivel megnéztük előre a múzeum honlapját. Az ott található illúziókból most éppen a tükrös szoba zárva volt, ezt nagyon sajnáltuk. De a többi nagyon érdekes volt.

A látogatás után visszafele már busszal mentünk. Amíg vártunk a 9-es buszra, Szilvi néni megszólított három amerikai fiatalembert, akik egy kicsit beszéltek nekünk angolul. Los Angelesből és Californiából jöttek látogatóba Magyarországra és más országokba. Megkérdezték angolul, hogy „Messi” vagy „Ronaldo”? Mondtuk, hogy „Messi”.

A buszról a Nyugatinál a Meki előtt szálltunk le, a Mekiben mindenki rendelt magának valamit. Volt, aki gyorsan megkapta, amit kért, de néhányan csak nagyon sokára kerültek sorra. Közben a kertben fotózkodtunk és pihentünk.

A hazaút a vonaton gyorsan telt, mindenki el volt fáradva. Az állomásról Klemi néni kísért vissza minket az iskolába.

Köszönjük tanárainknak az utazást, menjünk máskor is!

A 7.c tanulói
Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!