Gubányi Károly Általános Iskola

Farsangi bál a Széchenyiben

„Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál” – mondja a dal.

A Széchenyi utcai telephelyen február 17-én nem a kanál „keringőzött,” hanem a diákok és osztályfőnökök ropták a táncot. Színes, vidám farsangi hangulatot varázsoltak elénk a fellépők, amelyhez hozzájárult a tornaterem ötletes, kedves dekorációja.

Rég volt már farsangi bál! Lelkesen készülődtek tanulóink. Sokan az utolsó pillanatig titokban tartották, milyen produkcióval is lépnek fel. A színes, ötletes forgatag szülőt, gyermeket, pedagógust egyaránt elvarázsolt. A háromtagú zsűrinek cseppet sem volt könnyű dolga.

Az 1.e osztály a „Bárányfitnesz” című műsorral debütált. A kihívást nagyszerűen teljesítették. Ügyesen tartották a koreográfiát, még ha a végére kicsit el is fáradtak.  Külön gratuláció a jelmezhez, amelyhez rengeteg báránypamacs kellett!

A 2.e osztály a „Nyuszibugi” címet adta a produkciónak.  Az előadás verssel kezdődött, és a „kertész” figurájával egész történet lett belőle. Másodikosként rockyt és twistet táncolni nehéz feladat. Gratulálunk a színvonalas teljesítéshez!

A 3.e „Modern hagyományőrzők”  című műsora szívünket megdobogtató, néptáncra épülő előadás volt. Természetesen kicsit újragondolva. Pillanatok alatt magával ragadta nemcsak a zsűri tagjait, hanem az egész közönséget.

A 3.f „Mary Poppins” műsora közben csodálatos volt látni a mosolyözönt, ami az esernyők alól kikukucskált. A kis Mary Poppins-ok gyönyörűen beleélték magukat a táncba és a szerepbe. Látványos, bájos és üde esernyős táncot láttunk, egységes és örömteli színvilággal.

A 4.e osztály „Tűztánc”  című műsora egységes, letisztult és komplex koreográfiája ősi táncot jelenített meg. Külön elismerés a ritmikus elemekért: kiáltások és dobbantások, hiszen ezek tovább nehezítették a teljesítést.

A tanáriban heteken át gyűlő bőröndök végre értelmet nyertek mindannyiunk számára az 5.e osztály „Reptér” című produkcióját nézve. A táncosok kiválóan kezelték a guruló eszközöket és a mosolygási faktor is az egekbe szökött. Külön kiemelendő a vicces betét – az ide-oda dülöngélő zsámolyrepülővel – álmunkban ne jöjjön elő! Csak farsangon!

A legizgalmasabb történetet mutatta be a 6.e osztály „A nagy pénzrablás” című műsorával, szinte már nem is táncot láttunk, hanem musicalt. Ez legjobban az első sorban ülő kicsiken látszott: szájtátva nézték, hogy akkor most mi lesz szegény szereplőkkel? Elképesztő hatása volt rájuk, ami szépen mutatja a koreográfia magas színvonalát.

A 7.e „ Kínai sárkánytánc” című produkciója már az első felbukkanásukkal azonnal megemelte a délután szín-színvonalát. A kézműves, batikszerű színes sárkánytest-lepedők és a színes sárkánykartonfej különleges színfolt volt.  Ehhez társult még a futballisták és a szurkolók koreográfiája. A sárkánymozgáshoz szintén gratulálunk, hiszen a lepedő alatt való kígyózó mozgás egyáltalán nem könnyű.

A 8.e osztályosok pedig igazán nagyosan és éretten, szinte mindannyian vállalták a fellépést, pedig tudjuk, hogy nagyként ez már nem is olyan könnyű. „Táncverseny” című műsoruk a három, egymással rivalizáló csoport bemutatójára épült. Minden csapat nagyszerűen hozta az egyéni sajátosságokat és stílust. Szerencsére a táncverseny végére a három tábor megbékélt, bemutatták, hogy a versengést követően közösen is lehet valami nagyszerűt alkotni.

Amíg a zsűri visszavonult értékelni, addig mindenki izgulhatott, hogy a tombolasorsolás alatt az ő szelvényei között is akadjon nyerő. A zsűri a délelőtti egyéni beöltözőket és az osztályprodukciókat is értékelte. A fellépő osztályokat finom torta várta a bál megkoronázásaként a szülők jóvoltából. Az alsós diákok számára ekkor véget ért a bál. Felsős diákjaink pedig este fél nyolcig rophatták a táncot.

Köszönet szülőknek, pedagógusoknak, iskolai dolgozóknak a sikeres farsangi bálért!

Ittzés Szilvia
Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!