Gubányi Károly Általános Iskola

Beszámoló a Zenebarátok napjáról

Idén november 11-én, pénteken volt a Zenebarátok napja, Jansik Ildikó tanár néni, Slama György tanár bácsi és a 6. a osztály tanulóinak szervezésében. A hangtechnikában a 7.a osztályos Weisz Barnabás és Kovács Zalán segítettek. Remek volt a hangulat.

A műsort Fodor Rebeka konferálta fel, majd Dobai Emma nyitotta azt meg, zongorázással. Jansik Ildikó tanár néni beénekeltetett, majd népdalokat énekeltünk, amiket Kresják Gréta és Sziráki Ádám fuvolán kísért. Az énekekhez néhányan ritmushangszereken is játszottak, őket Nagy Dávid cajon dobon vezette. Ezt követően Slama György tanár bácsi előadta zongorán Johann Sebastian Bach csodás korál előjátékát. Végül elénekeltük a ’Nem vagyok én senkinek sem adósa’ című dalt, Kodály Zoltán Kállai kettőséből. Utána a Kahoot következett, amely közben felpörgött a hangulat. A versenyt Szűcs Levente és Léh Roland, 7. a osztályos tanulók nyerték. A program lezárásaként mindenki kapott egy Mozart golyót, a Kahoot nyertesei külön jutalmat vihettek haza.

Először vettem részt ilyen programon és nagyon jól éreztem magam. Remélem, hogy jövőre is lesz Zenebarátok napja. Minden segítőnek köszönjük a közreműködést!

Varga Bálint, 6. a








Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!