Gubányi Károly Általános Iskola

Pályaorientációs nap a Szabadság téren

Ahogy minden évben, idén is megrendezésre került iskolánkban a Pályaorientációs témanap 2022. október 15-én, szombaton.
A pályaorientáció célja, hogy a gyermekek megismerhessenek foglalkozásokat, átfogó képet kapjanak a különböző szakmák feltételeiről és lehetőségeiről.
Ezen a napon látogatást tett nálunk több önkéntes szakember, akik bemutatták a gyerekeknek a saját foglalkozásukat, elmesélték, hogy kinek mi a feladata és készségesen válaszoltak a diákok kérdéseire.
Az első és második évfolyamos diákok ellátogattak a pilisi Csilló Lovardába, ahol megnézték az ott folyó munkálatokat. Betekintést nyerhettek a felelős állattartásba, a állatok gondozásába, és nem utolsósorban több, már a falusi udvarokból is eltűnő háziállatot is megnéztek.
Az iskola udvarán egész délelőtt két önkéntes tűzoltó várta tanulóinkat. A gyerekek nagy élvezettel nézték végig a tűzoltóautót, annak felszerelését, megismerhették a tűzoltóság működését. Hatalmas öröm volt, hogy fel is szállhattak az autóra, hallhatták a sziréna hangját.
Újra találkoztunk iskolánk rendőrével, Szabó Márk Károllyal, aki bemutatta rendőrautóját, a nap mint nap magánál hordott felszerelését, valamint tartott egy kis előadást a rendőrség munkájáról, feladatairól, a balesetvédelem legfontosabb szabályairól. A gyerekek nagy örömmel ültek be az autóba, vették kézbe a rendőr munkaeszközeit.
A harmadik évfolyamosoknak lehetőségük volt megismerkedni a makramé világával Nagy Barbara által. Barbara elmesélte, hogy mit is jelent a makramé, mióta használják ezt a technikát és ő miért választotta a hobbijának. A beszélgetés mellett, minden gyermek elkészíthetett egy-egy kulcstartót makramé technikával.
Ellátogatott hozzánk Sáránné Kerepeszki Katalin is, aki virágkötésével kápráztatta el a negyedikeseket, majd megajándékozta a lányokat egy-egy szál rózsával. Köszönjük a látogatást és a szebbnél szebb virágcsokrokat, melyeket Kati a rendezvény végén felajánlott iskolánknak.
A pályaorientációs nap nem ért véget délelőtt, hiszen iskolánk Madárbarát Szakkörösei délután biciklitúra keretében a pilisi Petőfi Vadásztársasághoz, a Vadászházhoz látogattak. A Vadászháznál a vadásztársaság vendégszeretetét élvezték. Az üdítő és nápolyi mellett, remek szakvezetésben részesültek. Amit ezúton is köszönünk Kemenár Pálnak, Nyéki Zoltánnak és feleségének Erikának. Erika vezette végig csapatunkat a környéken, és tartott részletes ismertetőt a fácánnevelésről, a vadászati tevékenységről.
Összességében a pályaorientációs nap sikeresen záródott. Minden gyermek új élményekkel gyarapodva mehetett haza ezen a szép szombati napon.
Köszönjük a segítséget a Csilló Lovardának, a Nyáregyházi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltóságnak, Szabó Márk Károly körzeti megbízottnak, Nagy Barbarának, Sáránné Kerepeszki Katalinnak, a Petőfi Vadásztársaságnak.
Szabadság téri alsó tagozat







Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!