Gubányi Károly Általános Iskola

Új színfolt iskolánkban

Ha valaki 2022. augusztus utolsó napjaiban iskolánk alsó tagozatos telephelye felé járt, szemtanúja lehetett annak, hogy milyen csodákra képes egy igazán összetartó, tenni akaró közösség.
Tanítók és diákok dolgoztak közösen azon, hogy az udvaron található tároló épület falára festett képek színessé, vidámmá és ezzel otthonosabbá tegyék azt a helyet, ahová az idei tanévben több mint 380 kisgyermek jár.
Miért fontos az, hogy iskolánk egyre szebb legyen?
Amellett, hogy a szépítés arra ösztönzi a nagyobb tanulókat, hogy jobban részt vegyenek az iskolai életben, a szépítés megtanítja őket arra is, hogyan tiszteljék jobban a környezetet. A kisebbek pedig ez által a rendezett környezetben úgy érezhetik, olyan helyre járnak, ahol figyelnek rájuk, ahol fontosnak tartják az ő igényeiket, kívánságaikat. Boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek általa, mely fontos cél minden olyan intézményben, ahol pedagógiai munka folyik.
Sok teendőnk maradt még. Munkánk, terveink akadnak bőven, hisz ha apró lépésekben is, de folytatni szeretnénk az évekkel ezelőtt elkezdett udvarrendezési projektet.
Most örülünk annak az eredménynek, mely a falfestéssel valósult meg.
A negyedikes gyerekek rajzai alapján Petró Zsuzsanna tanárnő állította össze a végső képet, amelyet Bach Tímea és Győri Zsófia rajzolt fel a falra.
A festésben részt vett: Weisz Barnabás, Zeffer Kata, Papp Kinga, Papp Tímea, Sedró Ábel, Portik Bianka és az alsós tanítók. Köszönjük mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult udvarunk színesebbé tételéhez.
Szabadság téri alsó tagozat
     







Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!