Gubányi Károly Általános Iskola

Epres Gála 2022

„Epres Gála” a Széchenyi telephelyen

„Szeretek ide jönni.” Ezekkel a szavakkal köszöntötte május 21-én a megjelent vendégeket Hajnal Csilla polgármester asszony a Széchenyi telephely iskolai udvarán felállított színpadon. „Az eső eddig is elkerült bennünket, és ezután is el fog.”- hallottuk tőle, és valóban, így is lett. A három helyszínen felállított sátrak és standok – a kezdeti felhős borongás után – végül napsütésben várhatták a Gálára érkezőket. A programsorozat színes kínálata természetesen nem csak úgy magától lett, hanem köszönhető volt a rendkívül alapos előkészületnek valamint a széles támogatói körnek. A „Gubavásárlás” után a szülőket, családokat, tanulókat és érdeklődőket különböző sport- és táncrendezvények, rendőrkutya- és vakvezetőkutya-bemutató, sakkverseny, ügyességi játékok, zenészek, zsákbamacska, arcfestés és kézműves foglalkozások várták.

Mindegyik bemutató izgalmas volt, mindegyiket nagy érdeklődés övezte. Akárki kiállhatott a tornateremben, hogy megpróbálja padlóra küldeni valamelyik feketeöves dzsúdóbajnokot, vagy kipróbálja magát a kevésbé ismert Kettlebell eszközzel. Az asztalitenisz körversenyt a profi edzők úgy szervezték, hogy minden résztvevő kihívásnak érezte a versenyzést. A sakkversenyen pedig az iskolában már korábban is megrendezett svájci típusú rendszerrel mérhették össze a tudásukat a tanulók, öt percenként váltva, sakkórával.

A színpadon az iskolai szóló és csapat táncbemutatókat a Prestige band és a Signal zenekarok fellépése követte, a kellemes dallamok csak emelték a jó hangulatot, a hangszeres játék pedig izgalmas látványt nyújtott. Krizbai Teca pedig nem csak egy érzékenyítő programot hozott erre a napra látássérült iskolapszichológusként, hanem harmadik fellépőként a színpadon bármilyen dalt eljátszott zongorán és elénekelt, amit csak kért a közönség! A nap fénypontja pedig a délelőtt kezdődő főzőverseny eredménye volt: ebédre – néhány „Guba” ellenében – a bográcsokban frissen készült paprikás krumpli várta a vendégeket. A napkezdő köszöntésében a polgármester asszony külön megemlékezett a tavalyi tanévben váratlanul és fiatalon elhunyt kollégánkról, Takácsné Mónikáról, hiszen a főzőverseny a „Móni boszi konyhája” nevet rá emlékezve kapta.

Versenyek, bemutatók, tűzoltó- és rendőrautó mustra, tollaslabda, darts, minihorgászás, frissen sült lángos, fagylalt és roskadásig telt büféasztal: mindez nem jöhetett volna létre komoly összefogás nélkül! Köszönjük a támogatóinknak, a szülőknek és családoknak, minden érdeklődőnek és végül természetesen az iskola dolgozóinak a szervezéssel járó munkát, a jelenlétet, az adakozást, a támogatást. Jó volt az a tavaszi szombat – olyan hosszú zárás után végre nyitni, végre együtt örülni!

Ittzés Szilvia, pedagógus








Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!