Gubányi Károly Általános Iskola

Sakkverseny a Gubányiban

Május 11-én 13 órakor indultak a sakkórák a Gubányi Károly Általános Iskolában, ahol csaknem 40 lelkes iskolás mérhette össze sakktudását két korcsoportban. A verseny öt fordulós volt az első fordulóban 10-10 perc, majd utána 5-5 perc gondolkodási idő mellett kellett a diákoknak nem csupán gyorsan lépni, de egyúttal megtalálni a jónak ítélt folytatást.

Az alsósoknál ötből 4 pontot megszerezve hárman érdemelték ki az oklevelet. Közöttük az 1.c osztályos Rakonczás Dénes legfiatalabbként végig nagyon jól játszott és megosztozott az 1-3. helyezésen Csordás Árminnal (4.b) és Rabi Mátéval (2.a).A korcsoport további versenyzői is nagyon lelkesen küzdötték végig a versenyt. A 4.b osztályból: Kerdi Jázmin, Ratkai Roland, Miskolczi Alex, Bodnár Csenge. A 2.b osztályból: Jagyugya Flóra, Halgas Richárd, Palko Ádám, Polgár Helga, Gózan Gábor, Csernák Lili és Tóth Réka.              

A felsősöknél a korcsoport legifjabb versenyzői ugyancsak megmutatták tehetségüket, hiszen az 1. helyezést az 5.a osztályos Varga Bálint érte el 100%-os teljesítménnyel. Őt követték 4 ponttal (csupán egy pontot leadva) a 2-3. helyen Székely Benjamin (6.c) és Kaibás Alex (7.a). Mindhárman oklevélben részesültek. A szoros versenyben tőlük pontszámban alig lemaradva a 4-6. helyezést és egyben különdíjat érdemelt ki Kovács Nikolett (5.b), Vadász György (7.e) és Molnár Ervin (5.b). A felsősök izgalmas partikat játszottak, sokszor csupán az idő döntött az eredményben. A csoport versenyzői: Kertesi Péter (8.c), Zubornyák Fanni (5.b), Schwarcz Patrik (6.a), Malya Bernadett (5.b), Mohácsi Márk (5.b), Opavszki Sándor (5.b), Sztyehlik Anna (5.b), Salamon Péter (6.c), Zábrácki Anna (5.b), Laza Szabolcs (5.b), Biros Eszter (5.b), Varga Norina (5.b), Király Krisztián (5.b), Halász Nelli (5.e), Szebelédi Márk (5.b), Bimbó László (5.e).

A verseny résztvevői Járai Beatrix intézményvezetőtől vehették át a kiérdemelt okleveket, illetve az emléklapokat. A verseny bírói feladatát ellátó Bálványos István az eredményhirdetésnél gratulált minden versenyzőnek a sportszerű játékért. Köszönet illeti a verseny lebonyolításában közreműködő Csányiné Babicz Annamária,  Branstetter- Válóczi Zsuzsanna és Rabi Anita tanárnőket, valamint a szervezésben aktívan résztvevő pedagógusokat!

 








Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!