Gubányi Károly Általános Iskola

Ősz a Szabadság téren

Mozgalmasan telt az ősz iskolánk Szabadság téri telephelyén, alsó tagozatos tanulóink számára.

Hagyományaink szerint Csibeavató ünnepséget tartottunk az első osztályos gyerekeknek, ahol ünnepélyes keretek között felavattuk az elsősöket iskolánk tanulói közé. A másodikosok műsorral, énekkel, tánccal, apró ajándékkal kedveskedtek a kicsiknek.

A Kármán József Városi Könyvtár és Közösségi Ház szervezésében első és második osztályos tanulóink Vadadi Adrienn vidám hangulatú író-olvasó találkozóján vettek részt. Mesét hallgattak, énekeltek, színészkedtek a programon.

Több osztályunk is ellátogatott az Országos Könyvtári Napok keretében megrendezett Legyél te is diákkönyvtáros! rendezvényre. A gyerekek megismerkedtek a könyvtáros munkájával, sőt maguk is kipróbálhattak néhány könyvtárosi tevékenységet.

A Magyar Népmese Napja alkalmából Koday László festőművész Ecsettel mesélek című kiállítását is több osztályunk felkereste, megcsodálta a festő  képeit.

Az őszi szünet előtt végre sor kerülhetett egy már régóta tervezett programra. Berg Judit írónő látogatott el hozzánk. A Csernai Pál Közösségi Központban megrendezett találkozón  2. 3. és 4. osztályos tanulóinkat az írónő beavatta a könyvírás rejtelmeibe, bemutatta műveit, válaszolt a gyerekek kérdéseire. A találkozó végén dedikálta a gyerekek által otthonról elhozott könyveket.

Köszönjük a programok szervezésében, megrendezésében nyújtott segítséget a Kármán József Városi Könyvtár és Közösségi Háznak és a Csernai Pál Közösségi Központnak.








Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!