Gubányi Károly Általános Iskola

6. Gubányi Vándortábor 2020. Börzsöny

Lezajlott a 6. Gubányi Károly Vándortábor, amely idén – ismét – az Erdei Vándortábor program keretein belül került megrendezésre. Az Országos Erdészeti Egyesület és az Aktív Magyarország szervezésében megvalósuló egy hetes tábor a Börzsöny szívébe kalauzolt bennünket. A vándortáboraink történetében ez volt az első olyan alkalom, amikor nem csak a mi iskolánkból, hanem más helyszínekről is érkeztek résztvevők.

107869706_2687297941553134_7536209367257856248_n Albumok
A 17 gyermekből 7 Gubányis és 10 egyéb iskolába járó táborozónk volt. Ennek ellenére a túrázók remekül együttműködve, egy csapatként dolgoztak össze a hét folyamán. Veszekedés, civódás, incselkedés helyett új barátságok köttetek, közös élmények születtek.
A résztvevők egyrészt annak ellenére, hogy rengeteg helyről érkeztek nagyon elfogadóak és segítőkészek voltak egymással.
Másrészt

rendkívül érdeklődőek, állandó készenlétben minden körülöttük zajló eseményre, nyitott figyelemmel az őket körbevevő világra. Harmadrészt olyan tiszteletet, türelmet, tanusítottak az erdőn élők és a természet irányába, amely, vendéglátóink, kísérőink és természetesen a mi elismerésünket is kivívta.
Emellet voltak olyan helyzetek amelyekben bátorságukról, megbízhatóságukról, felelősségtudatukról tettek tanubizonyságot. Nem csak a bátorságpróbát csinálták végig a sötét erdőben, hanem lódarázscsípéstől kezdve, a hideget, az eséseket, az esős éjszakákat is panasz és zokszó nélkül viselték. A nagyobbak a kisebbeket felelősséggel terelgették és figyeltek nem csak holmijukra, hanem testi és lelki épségükre.

Természetesen utunk során rengeteg élményt, megfigyelést gyűjtöttünk. Szentjánosbogár és szitakötő rajzás,lábatlangyík, a világ legbátrabb mezei nyulai, pisztrángok, békák, rákok hada, régészkedés az érintett váraknál (cserépedénymaradványok, állati és emberi csontok), kisvonatozás, kerékpártúra, esti vadles, szalonnasütés, barlangászás, lőgyakorlat, kincskeresés, vetélkedő, vadászati beszámoló, patakban pancsolás. Ezenkívül rengeteg meggyel és málnával, szederrel, forrásvízzel vendégelt meg minket az erdő. Nem beszélve a hegytetők leírhatatlan panorámájáról, a madárénekről, lombsusogásról,kabócákról, esőkopogásról, éjszakai tücsökciripelésről. Mindezt összegezve, rendkívül kellemes, inspiráló élményeim voltak. (Gondolom kollégáimnak is.) Úgy érzem Isten végig áldása alá vonta a tábort!

Egyszó mint száz a táborlakók érett, felelőségteljesen gondolkodó együttműködő csapatként mutatkoztak be. Alkalmassá váltak arra, hogy folytassák, akár magasabb szinten azt amit idén elkezdtek. Köszönöm minden résztvevőnek, szervezőnek ezt az egyhetet!

Külön köszönet kísérőimnek Ocztos Gabriellának, Sedró Mihálynak az aktív, segítő, támogató jelenlétüket! És Istvánnak a gyermekek szállításában nyújtott segítségét! Remélem jövőre újra találkozunk!!

A túra útvonala: 1.nap Diósjenő Szabadidőpark – Cseh vár 6 km. 2.nap Diósjenő – Pénzásási túristaház 10 km 3. nap Pénzásási túristaház – Kútberek 10 km 4. nap Kútberek – Tsitári kegyhely 4 km 5. nap Kútberek – Bernecebaráti 11 km 6.nap Bernecebaráti – Kemence 15 km 7. nap Bernecebaráti templomhegy 4 km Összesen: 60 km Átlagos szintemelkedés 300 m

Résztvevők: Kiss Ferenc,Grozdits Klaudia, Szentpéteri Enikő, Sedró Ábel, Zonzel Levente, Csák Máté, Török Tamás, Auber Adél, Auber Eszter, Sthal Márton, Sthal Gréta, Szamosfalvi Richárd, Szilágyi Réka, Turkevi-Nagy Blanka, Fancsalszki Rita, Fancsalszki Emese, Jakab Anna Borbála Sedró Mihály Ocztos Gabriella Szamosfalvi Attila
Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!