Gubányi Károly Általános Iskola

II. Epres Gála a Széchenyiben

Immár második alkalommal zajlott le sikerrel iskolánk Széchenyi úti telephelyén az Epres Gála, amely tulajdonképpen nem más, mint egy családi nap. A telephely célja a rendezvénnyel, hogy összehozza az oda járó diákokat, családjaikat és a pedagógusokat egy kellemes tavaszi nap keretében, számtalan programmal és finomsággal kedveskedve a rendezvényre kilátogatóknak.
EpresG_59306 EpresG_59324 EpresG_59341 EpresG_60052
A napot Krizsánné Turcsányi Marianna intézményvezető nyitotta meg, aki az alapítvány vezetőjével, Kertesi Gábornéval együtt – a hagyománynak megfelelően – idén Gengeliczki Gergő, az MTK focistájának a nevét helyezte fel az eperfából készült táblára, mely azok, a Pilisről indult és NB-s szintig jutó focisták nevét tartalmazza, akik a mai tornaterem helyén lévő egykori „epresben”, azaz eperfákkal tarkított területen kezdték a focit egészen pici korukban.
EpresG_59359 EpresG_59346 EpresG_59538 EpresG_59655
Az idei rendezvény számtalan programja közül kétségtelenül az egyik legizgalmasabb a csörgőlabda bemutató volt. Ennek a ritka és kevésbé ismert sportágnak a bemutatására Egerből érkeztek a rendezvényre a Vakok és Gyengénlátók Sportegyesületének (VGYSE) lelkes képviselői Tóthné Maja vezetésével. A bemutató után lehetőséget biztosítottak a különös sportág kipróbálására is. Többen vállalkoztak is rá, hogy kipróbálják ezt a nem mindennapi sportágat.
EpresG_59675 EpresG_59708 EpresG_59787 EpresG_59959
A programok közt szerepelt a tavaly is rendkívüli sikerrel bíró paintball, valamint rendeztünk asztalitenisz, tollaslabda és csocsóversenyt. Az érdeklődők megtekinthettek tűzoltóautót, rendőrautót, sőt akinek kedve szottyant, akár lovaskocsikázhatott is. A kicsiket horgászat és lengőteke várta. Az ügyes kezűek kézműves foglakozásokon vehettek részt, volt többek közt papírsárkány, papírforgó készítés, karkötő fonás, kép készítés.
EpresG_59759 EpresG_59829 EpresG_59523 EpresG_59818
Nem maradhatott el természetesen a főzőverseny sem. Idén gulyásleves készítésére lehetett benevezni.

A versenyek lezajlása után következett az eredményhirdetés, sok-sok csodás nyereménnyel, valamint a nap egyik fénypontja, a tombolasorsolás, ahol értékes nyeremények találtak gazdára.

A finom ebéd elfogyasztása után, 14 órától vendég fellépők járultak hozzá a jó hangulat fokozásához. Fellépőink közt volt a Dana és Dávid Duó, a Menedék Rock Band és a Happy Five.

A nap folyamán büfé látta el a szomjas és éhes vendégeket kávéval, limonádéval és süteményekkel, valamint frissen sült lángost is lehetett vásárolni. Fontos megemlíteni, hogy a büféből befolyt bevételt az Epres Alapítvány a telephelyre járó diákokra fordítja vissza, ily módon is támogatva tanulóinkat.

Rendezvényünk szervezéséhez a pedagógusok mellett Kertesi Gáborné, az Epres alapítvány elnöke, Lengyel Zoltán valamint Magyar Zoltán és lelkes szülők járultak hozzá. Ezúton is köszönjük mindenkinek a segítséget és a részvételt!
Köszönjük Princz Mihálynak a Gálán készült fotókat.
Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!