Gubányi Károly Általános Iskola

Beiratkozás menete szülői oldalról e-ügyintézésben

Beiratkozás menete szülői oldalról e-ügyintézésben

https://eugyintezes.e-kreta.hu

1

Beiratkozás általános iskolába – BÁI

11
 

Amennyiben a szülőnek már van KRÉTA azonosítója az adott intézményben, mert pl. nagyobb gyermeke abba az iskolába jár, ahová a kisebbiket szeretné beíratni, akkor a meglévő gondviselői hozzáféréssel be tud lépni. Fontos, hogy az intézményt is ki kell választani!
2
Amennyiben a szülő még nem rendelkezik belépési adatokkal (felhasználónév és jelszó) a választott intézménybe, akkor új ideiglenes felhasználót kell létrehoznia.
3
Az új ideiglenes felhasználóra kattintva az alábbi adatokat szükséges megadni: név, e-mail cím, felhasználónév, jelszó.
4
A regisztráció gombra kattintás után betöltődik a BÁI oldala és elindítható a kérelem benyújtása. A kérelem során meg kell adni a beiratkozáshoz szükséges adatokat, nyilatkozni szükséges az étkezés igénybevételéről, az iskolai távozás módjáról és a hit- és erkölcstan oktatás választásáról, majd ki kell választani az intézményt. A kérelem indoklása rész kitöltése nem kötelező. Javasolt azonban indoklást írni abban az esetben, amennyiben a szülő nem a körzetileg illetékes általános iskolába szeretné íratni a gyermekét.
5
6
Előnézet:
pdf-ben meg lehet nézni és ellenőrizni az adatokat, amennyiben eltérést észlel, akkor korrigálható

Beküldés: a gombra kattintva a kérelem benyújtásra kerül, a Folyamatban lévő ügyeknél megjelenik, pdf-ben már befogadott iktatószámmal rendelkező módon kinyomtatható, aláírható, és a beiratkozás időpontjában személyesen szükséges vinni VAGY az iskola nyomtatja, és ott aláírásra kerül

Piszkozat mentése: folytatni lehet a kérelem szerkesztését, amennyiben még nem töltött ki mindent és később szeretné folytatni a kérelem kitöltését

 

Amennyiben a szülő rendelkezik nyomtatási lehetőséggel, akkor a beiratkozás napján a személyes megjelenésre vigye magával a benyújtott kérelmet aláírva és a beiratkozáshoz szükséges egyéb dokumentumokat. Ha nincs lehetősége nyomtatni, akkor a beiratkozás napján az intézményben az ügyintézőnek szükséges kinyomtatni a benyújtott kérelmet.
Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!