Gubányi Károly Általános Iskola

Itt volt farsang, állt a bál…

A hagyományokhoz híven, idén sem maradhatott el a Szabadság téri telephely farsangi mulatsága, mely 2019.02.16- án délután került megrendezésre. Ez telephelyünk legnagyobb jótékonysági rendezvénye.
Farsang 10 Farsang 1 Farsang 3 Farsang 6 Farsang 9 Farsang2  Farsnag 5 Farsang8
A délutánt az első és a harmadik évfolyam nyitotta meg. A rajzfilmből már jól ismert trollok képviseletében a 3.b osztály nyitótáncát követően került sor az egyéni jelmezek bemutatására, amit a vezetőségből, illetve nyugdíjas pedagógusokból álló zsűri értékelt. A döntés igen nehéz volt, hiszen a jelmezeken látszott, hogy időt, energiát és kreativitást nem sajnálva készültek el. A legegyedibb jelmezek között szerepelt a retro rádió, a forgószél, Ludas Matyi, a limonádé árus kislány és az édesség automata. Természetesen a robotok és a királylányok sem maradhattak ki. Az eredményhirdetést követően került sor a tombola húzásra. Idén is értékes nyeremények kerültek a szerencsés nyertesekhez.

A délután második része a második és a negyedik évfolyamos tanulóké volt. Még a 2. c osztály a mesekönyvek szereplőinek öltözve léptek fel csoportos jelmezükben, addig a 4.b osztály tanulói egy fergeteges majom tánccal kápráztatták el a közönséget. Az egyéni jelmezek között itt is kimagasló ötleteket láthattunk. Ilyen volt pl. a működő PEZ cukorka adagoló, a láthatatlan ember, a megpakolt hűtőszekrény, a barokk úrihölgy, egér az egérfogóban, de cica lányok és bohócok is szép számban akadtak. Természetesen a tombola itt sem maradhatott el.

Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy idén az óvodások közül is voltak, akik eleget tettek meghívásunknak és ellátogattak rendezvényünkre. A jelmezben érkező ovisokat is jutalmaztuk egy-egy apró ajándékkal.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden vállalkozónak, szülőnek és pedagógusnak, aki felajánlásával és munkájával emelte rendezvényünk színvonalát. Köszönjük a Segítünk Alapítvány támogatását is.

Lehoczki-Lénárd Valentina
Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!