Gubányi Károly Általános Iskola

Robotika

A Digitális témahét keretében két helyszínen vehettünk részt iskolánkból 20 tanulóval.

Először egy igazi újdonsággal az EdBot robottal ismerkedhettünk meg. A délelőtti foglalkozáson a gyerekek mozgásra és tornára bírták a robotot.
robot
Mivel a Robotika szakkörünkön már megismerkedtek a Scratch programozási nyelvvel, így nem okozott nekik gondot, hogy a robotot mozgásra bírják. A jelen lévő programozóktól, akik bemutatták nekünk a robotot, elismerő szavakat, és dicséretet zsebelhettek be diákjaink. A foglalkozás végén, még egy robot focimeccset is lejátszott a délelőtt folyamán legjobban teljesítő két tanulónk és egy másik iskola  két diákja. A focirajongóknak üzenjük, hogy az élvezetes rangadón igazságos eredmény született: Újpest-Pilis 0:0!

Második állomásunk az Evosoft Kft-nél volt. Itt a  szoftverfejlesztés terén mutattak be nekünk három érdekes területet. Elsőként az autógyártásban is fontos robotokkal vezérelt gyártósort nézhettünk meg makettben. Ezután Harry Potter várt minket akivel Roxfortba utazhattunk egy metrószimulátor segítségével, amelyet tanulóink is kipróbálhattak. A diákjaink ezt emelték ki leginkább, a foglalkozás végére mindenki metróvezető szeretett volna lenni! A zárt pályás közlekedés előnyeiről egy kis teszt kitöltésével is átfogó képet kaphattunk. Végezetül egy orvosi diagnosztikában fontos szoftvert láthattunk, mely nagyon pontos képet tud adni pár másodperc alatt az emberi szervekről. A nap végén házigazdáink, akik nagyon kedvesen fogadtak bennünket, még egy kis ajándékcsomaggal is kedveskedtek nekünk, ami végképp felejthetetlenné tette diákjainknak ezt a tartalmas délutánt. Két diák már a buszra szállás előtt jelezte, hogy az Evosoftnál szeretne dolgozni, ha felnő, örömmel jelentjük tehát: van utánpótlás!

Mindkét napról elmondhatjuk, hogy sok hasznos információval gazdagodtunk, tanulóink érdekesnek találták ezeket a foglalkozásokat, és megjött a kedvük a programozáshoz. Ezúton is köszönjük támogatóinknak, hogy mindezeken részt vehettünk. (foto:Evosoft)
robotika








Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!