Gubányi Károly Általános Iskola

Népdaléneklési verseny a Gubányiban

Iskolánkban már a hagyományszerűen megrendezett Népdaléneklési verseny idén is megrendezésre került 2017. április 3-án az alsó tagozat Szabadság téri telephelyén.
CIMG7207  CIMG7108.JPG  CIMG7109.JPGCIMG7111.JPG
A verseny színhelyére érve egy régmúltat idéző világba csöppenhettek az idelátogatók.
A népi motívumokkal díszített falvédők, szőttesek, csizmák és kerámiák igazi falusi, népi hangulatot teremtettek. Megidézték azt a környezetet, amiben a magyar népdal, a magyar népzene legősibb formája megszületett.

Az énekelni vágyók két korcsoportban indulhattak 1-2. és 3-4. évfolyamokban egyéni, valamint csoportos kategóriában. A versenyzők különböző tájegységek népdalaival örvendeztették meg a közönséget és a zsűrit. A változatos dalcsokrok más és más emberi érzelmet, gondolatot testesítettek meg, ezzel is színesítve a palettát.
CIMG7211.JPGCIMG7207.JPG CIMG7215.JPG CIMG7129.JPG
A zsűri értékelése alatt sem kellett unatkozniuk a vendégeknek és a versenyzőknek, hiszen a szünetben vidám dalokat, nyelvtörőket, játékokat tanulhattak.
Az idei verseny alkalmával a zsűri mellett a közönség is szavazhatott minden korcsoportban a számára legjobban tetsző produkcióra.
Nagy örömünkre a közönség és a zsűri szavazata a helyezettekben megegyezett, így voltak olyan szerencsések, akik két oklevelet is hazavihettek.
CIMG7139.JPG CIMG7203.JPG CIMG7116.JPG CIMG7110.JPG
Ezen a délutánon ismét gazdagodhattunk, hiszen gondosan kiválogatott, nem feltétlenül ismert népdalokat is hallhattunk, egy már csaknem elfeledett környezetben, tehetséges gyerekek előadásában.
Ezúton szeretnénk megköszönni a zsűri tagjainak Jansík Ildikónak, Gereben Tímeának, és Tunyogi Zsófiának, hogy a Népdaléneklési versenyre elfogadták felkérésünket az értékelésre!

Helyezettek:

1-2. korcsoport: 1. Kerepeszki Barnabás
2. Kovács Zalán
3. Gajdos Maja
3-4. korcsoport: 1. Bánszki Emese
2. Kiss Bernadett
3. Morvai Enikő
3. Aradi Alessia
Csoportok: 1. Danó Erik és Ihász Bence
2. Gábrisch Vivien és Koszta Julianna
3. Bach Tímea és Radasics Viola
Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!