Gubányi Károly Általános Iskola

Európai Hulladékcsökkentési Hét

IMG_0518 IMG_0525.JPG 4.jpg 13.jpg
Az Európai Hulladékcsökkentési Hét egy nemzetközi környezetvédelmi program, melyhez idén iskolánk Széchenyi úti telephelye is csatlakozott minden diákjával és dolgozójával együtt, november 21-25. között.

A projekt fő célja az volt, hogy, meg tudjuk teremteni a lehetőséget az iskolai hulladék szelektálására. Ennek érdekében minden osztály készített magának „kreatív” papírhulladék gyűjtőt, és a folyosóra kihelyezésre került egy közös nagy műanyagtároló is, az előzőleg felszerelt palackprés alá. Így, ezen hulladéktípusok különválogatása megoldottá vált.
5.jpg 6.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 7.jpg 14.jpg 11.jpg

A hét során a hatodik és hetedik osztályos tanulók a mindennapi használatra is alkalmas vászontáskákat festhettek saját ötleteik megvalósításával, illetve oktatófilmet és előadást hallgathattak meg az újrahasznosítás lehetőségeiről.

Az utolsó napon poszter kiállítást rendeztünk, ahol minden osztály saját témát dolgozott fel a szelektív hulladékgyűjtés és a tudatos fogyasztói magatartás tükrében.

Figyelemfelkeltő és oktató plakátok kerültek kihelyezésre az intézmény folyosóján.
IMG_0519.JPG IMG_0524.JPG 2.jpg 3.jpg

A projekt további eredményei, hogy:

  • Felhívtuk mind a gyermekek, mind dolgozóink figyelmét a megfelelő hulladékgazdálkodás szükségességére és fontosságára
  • A tanulók környezettudatos magatartását és esztétikai igényességét erősítettük és fejlesztettük a tevékenységek során

A témahét megvalósulásáért köszönettel tartozunk a Nemzeti Hulladékgazdálkodási igazgatóság és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesületnek, akik mind anyagilag, mind szakmailag, kreatív és oktató anyagok és eszközök biztosításával támogattak minket.

A hulladékok megfelelő gyűjtéséről, tárolásáról és újrahasznosítási lehetőségeiről még többet tudhatnak meg itt:

www.szelektalok.hu

 

Rihász Judit








Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!