Gubányi Károly Általános Iskola

Felpezsdült történelemtanítás a Széchenyiben  

A Széchenyi utcai telephelyen sok minden történt az első félévben a történelem tantárgy kapcsán.
IMG_0671  IMG_0495.JPG IMG_0695.JPG IMG_0500.JPG
Az ötödik osztályban a görög istenek témakör tiszteletére rendkívüli történelem óra valósult meg. A gyerekek az általuk választott isteneknek öltöztek be és adták elő az istenekre jellemző tulajdonságokat.

Novemberben négy nyolcadik osztályos tanuló a Haza és Haladás című országos történelem versenyen vett részt Budapesten.A verseny a reformkor témakörét érintette. A rendezvény igényességét is mutatta, hogy azt a 18. kerületi alpolgármester nyitotta meg. Zsűritagnak Dr. Závodszky Géza történész professzor és tankönyvírót hívták meg. A diákok a 36 csapatból a 12. helyezést érték el. Gratulálunk nekik!
IMG_0502.JPG IMG_0509.JPG IMG_0661.JPG IMG_0662.JPG IMG_0663.JPG IMG_0665.JPG IMG_0692.JPG IMG_0679.JPG
A történelem szakkör tanulói fáradságos munkával modern pajzsokat készítettek el.  A pajzsok a gyerekek egyéniségét tükrözték, mindenki szorgalmason dolgozott munkáján. Meg is lett az eredménye!

A történelem szakkör tanulói decemberben múzeumlátogatáson is részt vettek a Nemzeti Múzeumban. A múzeumban középkori tárlatvezetést láttak az egyik múzeumpedagógus által. A témakört a diákok választották, mert egyik kedvenc történelmi korszakuk a Hunyadiak kora.
Rácz Judit
Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!