Gubányi Károly Általános Iskola

Játékos tudomány

A Gubányi Károly Általános Iskola Szabadság téri telephelyének 3-4. osztályos diákjai egy interaktív kiállításon vehettek részt a Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztály Egészségügyi, Igazgatási és Nemfertőző Betegségek Osztálya munkatársainak jóvoltából. Segítségükkel játékos keretek között sajátíthatták el az egészségtudatos viselkedés alapjait a téli influenza-, és náthaszezon előtt.
cimg4551  CIMG4551.JPG CIMG4553.JPG CIMG4563.JPG
Négy állomásból állt a program, ahol mind a fiúk és lányok megtalálták a számukra érdekes információkat, mint például mik azok a mikrobák és milyen hatással vannak az életünkre. Ezen felül lehetőségük volt kipróbálni, hogy milyen messzire juthat el a tüsszentésünk, és hogy hogyan állhatunk a baktériumok útjába egy zsebkendő segítségével. Tesztelhették a hatlépcsős kézmosás helyességét emellett a fiúk nagy örömére gyurmából vírusokat formázhattak, a lányok kedvence pedig a hűtő szabályos berendezése lett.

A nap végére diákjaink nem csak jó kedvvel és új élményekkel gazdagodtak, hanem az egészségtudatos életmód elsajátításának alapjaival térhettek haza.

Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk a programban Czombos Anikó egészségnevelőnek és munkatársainak.

Illanicz Márta
Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!