Gubányi Károly Általános Iskola

Autómentes Nap a Széchenyiben

Az „Autómentes Nap” célja, felhívni a figyelmet a szükségtelen gépjármű-használatra, valamint a gépjárművek környezetkárosító-, levegőszennyező hatására.
img_0323 IMG_0314.JPG IMG_0319.JPG IMG_0326.JPG IMG_0322.JPG IMG_0332.JPG IMG_0329.JPG IMG_0324.JPG 

Vidéken élő emberekként, a környezetvédelem mindennapjaink része, mégis nagy jelentőséggel bírt számunkra ez a nap. Kiemeli számunkra az alternatív közlekedési lehetőségek közlekedésbiztonságának megteremtését, megtartását valamint lakókörnyezetünk levegőtisztaságának, zajszintjének védelmét.

Telephelyünk egy almával díjazta azt a szülőt, aki gyalog vagy kerékpárral érkezett gyermekével a 2016. szeptember 22.-i tanítási napra.

Az osztályok pedig versengtek egymással, kinél érkeznek kevesebben autóval a tanításra.

Kerékpáros ismereteket igénylő akadályverseny és tesztlap kihívásával nézhettek szembe tanulóink. A szükséges ismereteket a naponta bővülő faliújságról mélyíthették a rendezvény előtt.

A résztvevők száma alapján sikeresnek ítélt iskolai rendezvény Pilis lakosságát szolgálja, hiszen a felkészült fiatal nemzedék kulturált gyalogos-és kerékpáros közlekedőként kapcsolódik be a pilisi közlekedés mindennapjaiba.
IMG_0330.JPG IMG_0333.JPG IMG_0332.JPG IMG_0331.JPG

Az autómentes nap díjazott osztálya 7.e.

A tesztlapot sikeres kitöltő Balogh Jázmin, Kohon Alexandra, Maxin Szilárd, Prepelicza Csilla, Takács Cintia tanulóknak gratulálunk.

Az akadályversenyen a KRESZ előírásainak megfelelően kerékpározott Balogh Roland, Bába Benjamin, Bíró Krisztián, Csipes Laura, Füredi Lívia, Keresztély Kinga, Kovács István Dávid, Jónás Szebasztián, Portik Martin, Szegedi István, Tejfel Dávid, Temesvári Bernadett, Zsákai Kevin.

Herczeg Borbála








Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!