Gubányi Károly Általános Iskola

Gubányisok a Nagy Sportágválasztón

Iskolánkban rendkívül fontosnak tartjuk a diákok nem csupán szellemi, hanem fizikai nevelését is. Igyekszünk minél többeket sportra buzdítani, mivel hiszünk abban, hogy a sportnak kiemelt szerepe van az egészségmegőrzésben és tudjuk, hogy a sportot legkönnyebben gyermekkorban lehet megszerettetni. Ezért év közben rendszeresen szervezünk sportrendezvényeket, illetve ellátogatunk különböző sporteseményekre.
sportagvalaszto-kep-7  Sportágválasztó kép 4.jpg Sportágválasztó kép 5.jpg Sportágválasztó kép 1 (2).jpg

Ezek egyike a Nagy Sportágválasztó, melyet a Merkapt Sportközpontban, Budapesten rendeznek meg évről évre. Idén a Széchenyi utcai telephely felső tagozatos diákjai próbálhattak ki számtalan sportágat a helyszínen.

A rendezvény elsődleges célja a sport népszerűsítése a diákok körében, valamint, hogy gyakorlati sportismeretekhez juttassák a rendezvényre ellátogatókat. Idén is közel 100 sportágat lehetett kipróbálni. Ezen kívül láthattunk bemutatókat, nyílt edzéseket, sőt együtt lehetett sportolni a helyszínen megjelenő olimpikonokkal is.

Diákjaink szemmel láthatóan jól érezték magukat a rendezvényen. Néhányan nyilatkoztak is, amikor lehetőség nyílt, hogy meséljenek saját sporttevékenységükről. Valamint lelkesítően hatott rájuk, hogy autogramokra is vadászhattak és a szemfülesebbek egy-egy neves élsportoló vagy énekes aláírásával térhettek haza.

Reméljük, hogy a különböző sportokba „belekóstoló” diákjaink mindennapjainak részévé válik a rendszeres sportolás, netalán szüleiket is ráveszik egy kis sportolásra, hiszen sosem késő elkezdeni!

Török Melinda








Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!