Gubányi Károly Általános Iskola

Gubányis sikerek Szabadidőlovasok Országos Döntőjén

A szabadidős versenyek közkedveltek országszerte már jó ideje, ugyanakkor a 2016-os év a sorozat rohamos fejlődésével köszöntött be. Számos versenyen színvonalasabbnál színvonalasabb rendezéseket láthattunk, s ennek köszönhetően a startok száma is egyenletesen emelkedett.
pegazus5 pegazus6.JPG pegazus4.JPG pegazus7.JPG
A siker a megkérdezettek véleménye szerint abban áll, ami a sorozat szervezőinek Csilló Rita és Vaskó Attila hitvallása is: „profi szervezés és szakmai háttér biztosítása mellett megőrizni a vidéki versenyek barátságos hangulatát”.
pegazus9.JPG pegazus10.JPG pegazus3.jpg pegazus11.JPG

A sűrű versenyszezont megkoronázva került megrendezésre szeptember 11-én a Szabadidőlovasok Országos Döntője Pilisen, a Csilló Lovasiskolában. A lovarda korábban számos díjugrató versenynek adott otthont, s néhány éve amatőr versenyeknek adott helyet, ezúttal pedig a júliusi szabadidős verseny sikerén felbuzdulva döntő helyszínként debütált.

A kategóriákat külön pályákra osztották el, így homokos talajon zajlott a díjlovaglás és füves talajon az ugró, az ügyességi és a futószáras versenyszámok. Késés nélkül kezdődött a program a polgármesteri köszöntőt követően 9 órakor. Elsőként a futószár Paska Zsolt bírálatában 18 résztvevővel, vele egyidőben a díjlovas versenyszámok 49 nevezéssel Babochay György elbírálásában és az ugró számok 50-60 cm magasságtól 93 indulóval Abai Pál nemzetközi bíró és Bálint Gábor szakmai zsűrivel, majd 9:30kor elkezdődött a legnagyobb érdeklődésre igényt tartó versenyszám 161 starttal Kempelen Judit és Széplaki Pál olimpikon szakmai bírálatával. A profi szakmai zsűri és a rutinos versenyiroda Győrfy Miklós vezetésével gördülékenyen vezényelte le a 319 startot, így a nap végi bajnokavatások és a csapateredmények kihirdetése is még világosban véget ért.

A rendezvényen mintegy ezer ember mozdult meg és együtt drukkolt a kisebb- nagyobb lovasoknak. Jelen voltak olyan lovasok, lovasiskolák, akik még pusztán néhány versenyen vettek részt és olyanok is, akik már rutinosabbak díjugrató versenyeken szerzett tapasztalataik által. A bírók szakmai tanácsaikkal természetesen a nap folyamán segítették a versenyzők fejlődését, ezt megerősítve a legtöbb versenyszámban bírálati lapot is hazavihettek a résztvevők.

Az ehhez hasonló megmozdulások fontosak a kezdő és középhaladó lovasok számára, hiszen a siker, az elismerés és a bíztatás elengedhetetlen a sportban és a nevelésben egyaránt csakúgy, mint a korrekció és az útmutatás. Kiemelt szerepe van az utánpótlás nevelésben és a lovasok, lovardák számára erősíti a közösséghez tartozás igényét, csapatokat építve lovardán belül- gondoljunk csak egy- egy verseny lebonyolítására- és lovasbarátiakat országszerte.

Reméljük a számos újító kezdeményezés meghozza gyümölcsét és jövőre még több egyesület tudja képviseltetni magát a bajnokságon.

Csilló Rita

Eredményeink:

Fsz1 versenyszám:
2. Grozdits Klaudia

Fsz1 bajnokság:

1. Szaller Hanna

Fsz2 versenyszám:

4. Kakuszi Péter
5. Michnai Rebeka
6. Lisznyai Kitti

Fsz2 bajnokság:

1.Hajnal Barbara

D1 versenyszám 13 éves kortól:

2. Csernai Lili

E8 versenyszám:
1. Kolár Tekla
2. Csernai Lili

E8 a bajnokság:
1. Csernai Lili

Kezdő ügyességi kategória a bajnokságért 1-10 éves korosztály:

3. Szaller Hanna

Könnyű kategória a bajnoki címért:
1. Csernai Lili

Nehéz kategória a versenyszámért:

4. Csernai Lili

80- 90cm egyszeri összevetéssel a bajnoki címért:

6. Pálinkás Eszter

Legeredményesebb csapat:

Csilló Lovas Egyesület torony magasan 24 ponttal!

Fsz1= Futószár 1
Fsz2= futószár 2
E8= nehezebb díjlovas program kategóriája

D1=kezdő díjlovas program kategóriája

A versenyzőknek és a szervezőknek is gratulálunk profi munkájukért!








Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!