Gubányi Károly Általános Iskola

Pünkösdi Lovagi Torna a napköziben

Hagyományteremtő szándékkal, idén megrendeztük az első napközis lovagi tornánkat, amely mindkét érintett telephely – Szabadság tér, Széchenyi utca – diákjait bevonta a versengésbe. Az elmúlt években már voltak hasonló jellegű évzáró események, de azok csak csoport szinten. Ettől az évtől szerettük volna kiterjeszteni, hogy minél több gyermek részese lehessen ennek a nagyszerű játékos vetélkedőnek.

A lovagoknak 7 próbát kellett kiállniuk, melyek során Gubányi Gubát gyűjthetek. A vetélkedő során végig korabeli zene teremtette meg az autentikus hangulatot. A próbák a következők voltak, úgy mint:
DSCN3912  DSCN3901.JPG DSCN3881.JPG DSCN3874.JPG DSCN3893.JPG DSCN3880.JPG DSCN3882.JPG DSCN3896.JPG
Várostrom, Griff tojásgyűjtés, Aranygolyó elkapása, Mocsárjárás, Sárkánybendő ürítés, Lovagi párviadal, Vadászat erdei szörnyekre

A próbák során összegyűjtött gubákat, aranytallérra lehetett beváltani. 7 guba ért 1 tallért. Egy-egy próbán többször is részt lehetett venni, így megadatott a lehetőség arra, hogy aki ügyes több aranytallért is gyűjtsön. A legtöbb aranytallért gyűjtő lovagot a rendezvény végén királlyá koronáztuk. Idén három királyunk lett, mivel három versenyzőnek is sikerült 4 aranytallért összegyűjtenie.
DSCN3912 (2).JPG DSCN3914a.JPG DSCN3915.JPG DSCN3918.JPG
A három király neve – a Betlehemi királyokkal ellentétben – I. Orgován Sándor király, I. Kovács Szabolcs király, I. Balogh Jázmin királylány. Mind hárman a Széchenyi utca napközis csoportjait erősítik. Egy éves királyságukat fanfárszó kíséretében háromszoros hurrával kiáltotta ki a napközis nemzetgyűlés.

Köszönet minden kedves kollégának a rendezvény lebonyolításában vállalt segítségért! (Herczeg Bori, Eszes Kati, Nagy Csilla, Malata Zsuzsa, Kohut Dóra, Szűcs Ildikó, Makkos Tibor)

Szép nyarat és boldog királyságot minden kedves napközisnek!
Fotóalbum
Szamosfalvi Attila
DSCN3879.JPG DSCN3895.JPG








Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!