Gubányi Károly Általános Iskola

Szakmák éjszakája – 2016. április 15.

 2016. április 15-én pénteken részt vettünk Monoron a Szterényiben megrendezésre került Szakmák Éjszakája elnevezésű rendezvényen. 52 diákkal és 3 kisérő pedagógussal vágtunk neki a programnak.
szakmák éjszakája 037.jpg davszakmák éjszakája 006.jpg szakmák éjszakája 010.jpg szakmák éjszakája 019.jpg szakmák éjszakája 017.jpg szakmák éjszakája 024.jpg szakmák éjszakája 039.jpg
A gyerekek nagy várakozással tekintettek az izgalmasnak ígérkező este elé, már csak azért is, mert ritkán fordul elő, hogy az esti órákban szervez nekik valaki programot.  Megérkezésünkkor,éppen elkezdődött egy rövid színházi előadás, amelyet az iskola diákjai mutattak be, ezzel fogadták az érdeklődő 7-es tanulókat. Regisztráció után mindenki kapott egy aláírásgyűjtő lapot, amellyel igazolhatta, hogy hányfajta tevékenységet próbált ki az este folyamán. A teljesség igénye nélkül kipróbálhattak a tanulók névjegykártya készítést, logisztikai feladatot, pincérfutó versenyt, propeller készítést, díszcsomagolás megvalósítását, a pirografika kipróbálását, különböző festési eljárásokat, stb.

Eleinte diákjaink azokat a szakmákat próbálták ki, ahol ismerős arcokat láttak, régi Gubányisokat, akik ma már a Szterényiben tanulnak tovább és „mesterként” vettek részt ezen a programon. Aztán beindult a nyüzsgés, a gyerekek igyekeztek minél többfajta programban részt venni. Minden tárgyat, amit a saját kezük munkájával hoztak létre, hazahozhattak egyfajta ajándékként, ráadásul akik megfelelő számú aláírást gyűjtöttek a regisztrációs lapjukra, megpörgethettek egy elektronikus működő szerencsekereket, amivel szintén nyerhettek apróbb ajándékokat.

Nagyon jó hangulatban zajlott ez a rendezvény, köszönjük a rendező iskolának, hogy részesei lehettünk. Fotóalbum
Járai Beatrix








Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!