Gubányi Károly Általános Iskola

Farsang a Széchenyiben

Február 12-én, iskolánk Széchenyi utcai telephelyén is eljött a felső tagozatosok fergeteges farsangi mulatságának a napja. A rendezvényt egy ötödikes tanuló egyéni fellépése nyitotta, majd ezt követően a sokéves hagyomány szerint, az osztályok csoportos, jelmezes műsora következett.
  IMG_20160212_161959.jpg IMG_20160212_162711.jpg IMG_20160212_164155.jpg
Az előadások a táncot betanító kollégák kreativitásáról árulkodtak. Az ötödikesek Szulejmán birodalma címmel a középkori török birodalom hangulatát idézték meg.

A hatodikosok modern táncot adtak elő elegáns fekete-fehér jelmezben és cilinderben, míg a hetedikesek TV Maci – esti zene című műsora mindenki kedvenc tévémaciját és az esti mese zenéjét elevenítette fel.

A nyolcadikosok – a felső tagozat legidősebb diákjaihoz méltó módon – egy komolyabb témájú tánccal léptek fel Háború és béke címmel, a Hair című legendás musical zenéjét idézve fel. Táncuk, mely a béke világszerte ismert szimbólumával zárult, nagy hatást váltott ki a nézőközönség soraiban és a zsűri különdíját is elnyerte.

Így nem meglepő, hogy ők szerezték meg az előkelő első helyet, a második helyen a hetedik és ötödik végzett holtversenyben, a harmadik helyezett a hatodik osztály lett.

Az előadás végén a nyertesek örömmel vették át és közösen majszolgatták el a megérdemelt díjakat, a finom tortákat. Amíg a zsűri meghozta a döntést, nagy izgalmak közepette került sor a tombolasorsolásra. Miután minden tombolanyeremény gazdára talált és a zsűri kihirdette a nyerteseket, következett az igazi mulatság, a tánc. A zenét volt tanítványaink biztosították, míg a rendezvény ideje alatt a lelkes szülők segítségével büfé üzemelt, finom süteményeket, szendvicseket és üdítőket kínálva a táncban kimerült gyerekeknek és a nézőközönségnek.

Köszönjük minden kollégának, szülőnek, volt és jelenlegi diákjainknak a segítségét, mellyel  hozzájárultak farsangi mulatságunk sikeres megszervezéséhez és lebonyolításához!

Török Melinda








Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!