Gubányi Károly Általános Iskola

Mikulás kupa a Széchenyiben!

Iskolánkban hagyománnyá vált és az idén is megrendezésre került a Mikulás kupa alsó és felső tagozaton egyaránt. Ez egy jó alkalom a mozgásra, a versengésre, a csapatszellem kialakulására, kialakítására.
SAM_3506SAM_3531.JPG SAM_3526.JPG SAM_3532.JPG
Alsó tagozaton

 négy vegyes csapat indult a versenyen,  amely 8 főből állt.

  • 1. csapat: Rénszarvasok
  • 2. csapat: Krampuszok
  • 3. csapat: Hóemberek
  • 4. csapat: Mikulások

A sorversenyek főként ügyességi és gyorsasági feladatokból álltak, illetve figyelmet és koncentrációt igényeltek.
Feladatok:

  • csomagot a puttonyba – váltóverseny
  • óriás szaloncukor célba dobó ügyességi verseny
  • Mikulás képkirakó – gyorsasági verseny, figyelem
  • dióterelés akadályok között – ügyességi, gyorsasági

Minden alsós diák óriási lelkesedéssel versenyzett, de a legjobbnak és a legügyesebbnek a Rénszarvasok csapata bizonyult. Mindenki jól érezte magát, a versenyzők kellemesen elfáradtak, idejüket hasznosan töltötték el.
SAM_3509.JPG SAM_3528.JPG SAM_3532.JPG SAM_3524.JPG

December 3-án – Lackó Imola testnevelő tanár szervezésében –  rendeztük meg a felső tagozatos diákok körében a Mikulás-kupát. Fociban és kosárlabdában  mérték össze erejüket az osztályok. Ettől az évtől kezdve egy vándorkupát nyerhetnek el a legjobbak. A gyerekek lelkesedését még inkább fokozta az a lehetőség, hogy elnyerhetik a kupát és azt egy éven át őrizhetik az osztálytermükben.

Az izgalmas meccsek alatt a közönség hangosan szurkolt, bíztatta a játékosokat. A délután vidám hangulatban telt. Kosárlabdában a hetedik osztály nyert, fociban a nyolcadikosok arattak diadalt. A győztesek büszkén ölelték a kupájukat, a többi csapat oklevelet kapott.

A mérkőzések végén a tanárok csapata kihívta a győztes csapatot kosarazni a gyerekek nagy örömére. Mind a tanárok, mind a diákok lelkesen vetették bele magukat a küzdelembe, és a sportszerű mérkőzés végén ezúttal a tanároknak kedvezett a szerencse.

Kökény Mihályné, Laczkó Imola
Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!