Gubányi Károly Általános Iskola

Iskola előkészítő foglalkozások alsótagozaton

Augusztus 26-27-én két telephelyünkön, iskola előkészítő foglalkozások kerültek megrendezésre, melyen szinte teljes létszámmal vettek részt az első osztályba készülő kisdiákok. A foglalkozás célja az iskolai szokások bevezetése, kialakítása, az óvoda és az iskola átmenet problémáinak leküzdése.
20150827_095515.jpg 20150827_095526.jpg előkészítő.jpg előkészítő2.jpg

Széchenyi utcai telephely

Augusztus 26-27-én iskola előkészítő foglalkozás került megrendezésre, melyen szinte teljes létszámmal vettek részt az első osztályba készülő kisdiákok. A foglalkozás célja az iskolai szokások bevezetése, kialakítása, az óvoda és az iskola átmenet problémáinak leküzdése.

A foglalkozás során mesékkel, mondókákkal, dalokkal ismerkedtek tanulóink. A kézműves foglalkozásokon olyan feladatokat végeztek, melyeknek köszönhetően fejlődhetett szem-kéz koordinációjuk. A sok izgalmas és érdekes feladat után a játéké volt a főszerep, ami jó hangulatúvá tette az együtt töltött időt.
előkészítő.jpg előkészítő1.jpg előkészítő2.jpg

Az előkészítő foglalkozás lehetővé tette, hogy megismerkedjünk egymással és biztosította a ráhangolódást az iskolára.

Iskola előkészítő Szabadság tér
 Augusztus utolsó hetében a leendő első osztályos gyerekek iskola előkészítő napokon vehettek részt. Az intézményünkben már hagyománynak számító program célja az iskolára hangolódás ; ismerkedés az új társakkal, a tanító nénivel és magával az épülettel.

Mi pedagógusok is nagyon izgatottan készültünk ezekre a napokra és nagy örömünkre szolgált, hogy a gyerekek ilyen nagy számban vettek részt.

Az előkészítő első napján az udvari gyülekezőt követően minden tanító néni a saját termében fogadta a gyerekeket, ahol rövid, játékos foglalkozások keretében ismerkedtek egymással és a tanteremmel. Ezt követően bejárhatták az iskola épületét, és rövid időre birtokba vehették az iskolaudvart, valamint a tornatermet.
20150827_104051.jpg 20150827_095526.jpg 20150827_095535.jpg 20150827_104042.jpg

A második nap keretét egy mese szolgáltatta, ehhez kapcsolódtak a délelőtti tevékenységek: a zenehallgatás, a mondóka tanulás, a találós kérdések, a képkirakó, a színezés és a játékos feladatok.

Mindkét napon lehetőség nyílt a kézműveskedésre is, amit a gyerekek nagy örömmel fogadtak.

A két napos program során megtapasztalhattuk, hogy a gyerekek nagyon várják már az iskolát; érdeklődők, közlékenyek, befogadók, és lelkesek.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy már a tanév első napjaiban érződött, mennyire előnyösek voltak ezek a foglalkozások   mind a gyerekek mind a pedagógusok számára.

 








Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!