Gubányi Károly Általános Iskola

Körzeti Megyei mezei Futóbajnokság

Iskolánk a hagyományokhoz híven idén is benevezett a fent nevezett futóversenyre, ahol a lelkes segítőknek köszönhetően idén négy csapattal regisztráltuk magunkat.
Kép1
A csapat a területi megyei rajtja előtt…


A felső tagozat korosztályban a III. és IV. korcsoportot fedi le, ahol mindenütt egész csapattal tudtunk kiállni. A 18 versenyző diák összeválogatásánál a korábbi évek eredményei, a futószakköri tagság illetve az ősszel általunk rendezett terepfutóversenyen elért eredmények voltak a főbb szempontok. A válogatás jól sikerült, hiszen minden induló diákunknak sikerült dobogóra állnia egyéniben és/vagy csapatban.

A versenyt a szempontunkból a 3. korcsoportos fiúk kezdték, ahol az ifjú hetedikes Árvai Bence abszolút sikere megadta az alaphangulatot a csapatban. Az eredményhirdetésen mellé állhatott Pintér Simon, majd később az egész csapat is, akik szintén ezüstérmet szereztek a régióban.

Még fel sem ocsúdtunk a jó kezdés után, amikor is Menich Johanna bronzérmének örülhettünk, no meg annak is, hogy ő is felvihette a lányokat maga mellé a dobogóra, mert a csapat harmadik is meglett.

A nagy lányok futama elképesztően izgalmasra sikerült, ahol is nem titkoltan a csapat éremért álltunk rajthoz. Különösen örültünk Szálkai Janka második helyének a lányok ezüstérme mellett.

Az utolsó futamban már csak az volt a kérdés, hogy csapatban sikerül-e győzelmet aratni, mert csak ez hiányzott a gyűjteményünkből. Persze az egyéni eredményekre is nagyon kíváncsiak voltunk már, meg arra, hogy bírják majd fiaink az embert próbáló 3000 méteres távot. Örömmel jelenthetem, hogy Rizmájer Zoltán aranyérme és Dombai Dávid bronzérme mellett a teljes IV. korcsoportos fiú csapat is felállhatott a dobogó tetejére, megkoronázva ezzel a teljes napunkat.

A megyedöntőre már szűkebb csapattal érkeztünk, sajnos – ahogy ez lenni szokott – az élet közbeszólt és sérülések tizedelték meg a csapatot. A cél a tisztes helytállás volt, hiszen olyan nagy múltú települések tanulóival kellett felvenni a versenyt, mint például Gödöllő, Vác vagy Dunakeszi. Újdonság volt a chip-es időmérés és a közel 1000 (!) diák látványa. A diákolimpiai rendszer szabályai miatt az első 6 helyezett diák kerülhetett az országos döntőbe, így külön öröm volt számunkra Árvai Bence sikere, aki több mint 30 másodpercet javítva legjobb időeredményén ismét éremmel a nyakában utazhatott haza, már az országos döntőre készülve lelkiekben. Tanulóink hősiesen küzdöttek, lányaink hajszállal maradtak le a továbbjutást jelentő helyekről. Kárpótlásul maradtak a fergeteges egyéni rekordok és a Hisztéria cukrászda varázslatos hangulata.

Két hét múlva Gödöllő városa adott otthont az országos döntőnek, ahova már csak Bence utazhatott. Igazi arénává változott a reptér, a melegítésekből és a szerelésekből már érződött: ma nagyon nagy a tét. A regisztráció után megnéztük a pályát és néhány futamot Bencével, majd a melegítés után beálltunk a rajthoz. Az indulószám Bence futamában 234 (!) volt. Latolgatva az esélyeket reális cél a 60. hely megszerzése volt. A rajt előtti másodpercekben a versenyláz szinte felmelegítette a Smaug pusztaságának tűnő terepet, majd harcos sárkányként indult meg a közel negyed ezres tömeg. Péter és Jancsi bácsi átmentek e pálya túloldalára, hogy onnan biztassák tanítványunkat én inkább a célnál maradva kezdtem el a körmöm rágni. A győztes fiú rakétaként száguldott be, nyolc perc alatt megtéve a 2500 méteres távot, utána hosszabb szünet következett és jött az élmezőny. Nem hittem a szememnek, amikor a 21. futó után megpillantottam a narancssárga cipőt. 8:50-et mutatott az óra, amikor Bence átfutott a célvonalon első diákként pályafutásom alatt, aki országos döntőben futott. Reméljük, hogy ez a szép eredmény csak az út kezdete! Gratulálunk minden futónak, aki  helytállásával és küzdeni akarásával öregbítette iskolánk hírnevét.

Kasa Tibor

Kép2

Srácok a felhők felett…

Kép3

Bence a döntő előtti percekben.

 








Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!