Gubányi Károly Általános Iskola

Gubányi Gála 2014.

Iskolánk május 31-én tartotta meg a már hagyománnyá vált Gubányi Gálát.
IMG_5957.JPG IMG_5879.JPG IMG_5998.JPG IMG_5909.JPG IMG_5907.JPG IMG_5984.JPG IMG_5942.JPG IMG_5880.JPG
Mégis a hagyományoktól annyiban eltértünk,
hogy az idei gálát jótékonysági rendezvényként hirdettük meg. Célunk telephelyeink technikai fejlesztése, korszerűsítése.
A belépők helyett felajánlott adományokból és a büfék bevételéből 245 900 Ft jött össze. Ezúton is köszönjük a felajánlásokat és  a szülők által készített süteményeket, amelyeket a büfékben árusítottunk.(Osztályonként két – három tálca süteményt kaptunk, amelyek nagy segítséget jelentettek a változatos kínálat kialakításában.)

De, egy iskolai gála fő célkitűzése mégis az iskola kulturális értékeinek bemutatás, közvetítése.
Idén is szerettünk volna ízelítőt adni azokból a szellemi és tárgyi kincseinkből amelyekkel rendelkezünk.
A táncos – zenés produkciók mellette felléptek vers- és prózamondóink, énekeseink és a Pilisi Zeneiskola növendékei. (Köszönjük a Pilisi Zeneiskola vezetőinek – Solymosi Sebestyénnek és Hacheleva Ludmillának – segítségét a gála repertoárjának összeállításában.)
IMG_5962.JPG IMG_5990.JPG IMG_5874.JPG IMG_5927.JPG
A két felvonásos előadás végig telt ház előtt zajlott. A fegyelmezett nézőközönség figyelmét műsorunk elejétől a végéig lekötötte.
A visszajelzések alapján a látogatók élvezték és színvonalasnak tartották a látottakat.
IMG_5893.JPG IMG_5895.JPG IMG_5912.JPG IMG_5899.JPG
A fellépők részéről a produkciókat hosszas gyakorlás és különböző megmérettetések előzték meg. Így is nagy izgalommal várták a fellépést. A gálán való szereplést kiváltságnak érzik a gyerekek, mivel itt „ország-világ” előtt bemutathatják tehetségüket. Ezért felelősségünknek tartjuk – és a jövőben is erre fogunk törekedni -, hogy a Gubányi Gálán minden kategóriában a lehető legszínvonalasabb produkciókkal álljunk elő. Ez értéket jelent fellépőnek, nézőnek és kulturális értéket a városnak.
Az előadásnak a Szabadság téri telephely adott otthont, ahol az év során – a szülői munkaközösségnek köszönhetően – megújult folyosókon, a gyermekek kézimunkáiból készült kiállítás adta a gála képzőművészeti hátterét.
gonfalonePilis
Ennek a kiállításnak egyik gyöngyszeme az Olasz – Magyar Baráti Kör pályázatára beérkezett pályaművekből készült tabló volt. Az érdeklődők megtekinthették olasz baráti városunk – Piazza al Serchio – iskolás gyermekeinek rajzait városukról, és ennek tükrében készült alkotásokat Pilisről, melyeket a mi iskolásaink rajzoltak, festettek.
A pályázat résztvevői a gála végén emlékérmet kaptak, a díjazottak pedig értékes ajándékokat vehettek át Fehér Edittől az OMBK képviselőjétől.
(A pályázati díjakat pilisi vállalkozók felajánlásainak köszönhetjük. Játéksziget Hobby Bolt, Gajdáné Anita, Csikós könyvesbolt) 
A pályázaton szereplő képekről, a nyertesekről és a két város kapcsolatáról egy későbbi cikkünkben fogunk beszámolni.
Az idei rendezvényünk igazolta, hogy Gubányi Károly nevével fémjelzett iskolai gála, méltó helyet tölt be a város kulturális eseményeinek sorában, teret biztosítva Pilis polgárainak a közös, színvonalas szórakozáshoz.
További fotók idekattintva tekinthetők meg. (Az album folyamatos frissítés alatt áll, ezért később további fotókat is megtekinthetnek.)
Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!