Gubányi Károly Általános Iskola

Madarak És Fák Napja verseny területi fordulója

Március 21-én 6 lelkes madárbarát szakkörös diákunkkal részt vettünk a Pro Vértes Alapítvány által szervezett Madarak És Fák Napja országos természettudományi verseny területi selejtezőjén, melynek – többek között- az Ócsai Madárvárta Egyesület is otthont adott gyönyörű környezetében, ahol ráadásként még az időjárás is nagyon kegyes volt hozzánk.(Fotók)

20140321852

A megmérettetés öt madárhang felismerésével kezdődött, majd egy másfél órás teszt kitöltésével folytatódott, melyet a gyerekek két 3-3 fős csapatként oldhattak meg. Ezután a feladatlapok javítási ideje alatt körbevezettek minket ezen a csodálatos természetvédelmi területen, beleláthattunk az itt dolgozó lelkes és barátságos kis csapat mindennapi kutatómunkájába, megismerhettük a madárgyűrűzés folyamatát és hasznát.

Eredményhirdetéskor csapataink III. és V. helyezését oklevéllel és pár apró ajándékkal is jutalmazták, majd búcsút vettünk annak reményében, hogy hamarosan visszatérünk egy tábori program keretében szakkörünk teljes létszámával.

 

IMAG0224.JPG IMAG0207.JPG IMAG0203.JPG IMAG0227.JPG

 

A jó felkészülésért, a sikeres szereplésért még egyszer gratulálunk a csapatoknak! Lankadatlan lelkesedéssel folytatjuk tovább munkánkat, találkozunk az elkövetkező pénteki délutánokon is!

Madárbarát üdvözlettel:

Rihász Judit

IMAG0225.JPG







Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!