Gubányi Károly Általános Iskola

Szeptember – Október

Az elmúlt időszakban az iskolai élet beállt a megszokott kerékvágásba. Tanítási órák, szakkörök, edzések, napközi, otthoni tanulás stb…

Az így kialakult napi rendet színesítik az iskola délutáni programjai. A szeptember – október időszakában megrendezett programok a gyerekek kikapcsolódását, kulturált szórakozását igyekeztek elősegíteni.
A szakköröknek és edzéseknek alapjáratban is ez a célja. (Ezekről a foglalkozásokról a következő bejegyzésben kívánok bővebben beszámolni. Egyenlőre egy újonnan megnyitott oldalon sorolom fel ezen foglalkozásoknak időpontját és a foglalkozásokat vezető kollégák nevét.)
 

Szeptember 22-e Autózás Nélküli Világnap. A világnap keretében rendezték meg városunkban a Bringanapot. Az esemény lebonyolítása az Önkormányzat, a Klímabarát Kör illetve más civil és hivatalos támogatók összefogásával valósult meg. A Bringanapra ellátogattak a napközis csoportok is. Aszfaltrajz verseny, KRESZ-park, elsősegélynyújtás, egészséges táplálkozás, rendőrautó nézés színesítette a programot. A gyerekek a témával kapcsolatos rajzokat készítettek, ismerkedtek az elsősegélynyújtás fogásaival, egészséges péksüteményekkel, KRESZ-táblákkal, és természetesen a rendőrségi gépjármű belsejével. Külön öröm volt számukra, hogy a rajzokért jutalmul ceruzákat és hasonló apró ajándékokat kaptak. A délutáni programot önfeledt játék zárta a sportparkban és a játszótéren.

 

Szeptember - Október
Kattints a képre!

 

Október 4-én lezajlott az iskolánkban már hagyománnyá érett Csibeavató. Ezen a mozgalmas ünnepségen a második évfolyamos tanulók avatják „csibévé” az elsősöket. Az egy órás rendezvényen a kicsik vetélkedtek, majd a másodikosok osztályukban tanítóikkal vendégül látták a most pelyhedző kisdiákokat. Ez a kedves beavatás közelebb hozza egymáshoz a gyerekeket is és segít a kicsiknek, hogy otthon érezzék magukat az iskolában. Sok sikert és kitartást az elkövetkezendő 8 évre!
 

 

Szeptember - Október
Kattints a képre!

 

Október hónapban egy színházi eseményre is sor került.
Az érdeklődő gyermekek a Lőrinci Színház Pinokkió című előadását tekinthették meg.
 Az előadáson összesen 90 tanulónk vett részt. Kísérő tanáraik: Senkeiné Duhaj Marika, Kurucz Andrea, Hornyik Erika, Radnits Erzsébet és Csordás Tímea tanítónénik voltak. (Szervező pedagógus Senkeiné Duhaj Marika tanító néni.) Köszönjük neki és természetesen a kísérő kollégáknak is a lehetőséget.

 
Október 18-án délután lehetősége nyílt iskolánk 12 tanulójának, hogy részt vegyenek a Fővárosi Vidámpark Nyílt napján. A résztvevő gyerekek a 3. – 4. évfolyam tanulói közül kerültek ki. Az osztályfőnökök olyan gyerekeket választottak, akiknek magatartásuk és szorgalmuk indokolttá tette a jelölést.
3.a: Todoruc Fanni,  3.b: Pusztai Noémi, 3.c: Korb Zsombor, 3.d: Fodor Helena, 4.a: Bajnai Barnabás, Borbíró Márk, 4.b: Gecser Dorottya, Pulai Petra, 4.c: Pusztai Eszter, Szálkai Janka, 4.d: Erdély László, Madahar Ewan
A gyerekek természetesen mindenre felültek ami pörget, forgat, dobál, hánytat, összekavar. Külső szemlélőként az ember nem érti, hogy ebben mi a jó, de ha nem lenne az biztos nem ülnének fel.( Az biztos, hogy senki nem tette kötelezővé.) Persze az is élvezte ezt a délutánt aki kevésbé szereti a felrázó élményeket.
 Szóval érdemes jónak és szorgalmasnak lenni ebben az iskolában. Remélem jövőre is hasonló jutalomra számíthatnak a jó tanulók.

 

Szeptember - Október
Kattints a képre!







Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!