Gubányi Károly Általános Iskola

Tanítási idő alatt megrendezésre kerülő programok

Délelőtti programok: A délelőtti oktatást több újdonság teszi színesebbé ezen a héten. Az egyik az évfolyamok számára kidolgozott feladatlapok, amelyek a szövegértő olvasást és a matematikai kompetenciákat érintik. A feladatlapokat úgy állítottuk össze, hogy azok témája a madarakkal és a fákkal foglalkozzon. Ezen felül a feladatlapok használata során az osztálytanító döntheti el, milyen formában alkalmazza. A szövegértéssel foglalkozó részük használható csoportmunka keretében, de egyénileg is.
Ezen kívül minden osztálynak választania kell egy fa és két madár fajt, amelyekről a hét során adatokat, képeket gyűjtenek, majd ezt csoportmunka keretén belül rendszerezik és transzparenst készítenek belőle. Ezekből a transzparensekből a projekt zárónapján kiállítást rendezünk. Így az iskola tanulóinak lehetősége nyílik arra, hogy egy kiállításon találkozzanak 32 madár és 16 fafajjal. 
Tanítási idő alatt megrfendezésre kerülő programok
 
Gyűjtőmunkára ad lehetőséget a hungarocellből készített „gubányikároly madárka” is. A gyerekek feladata, hogy a hét során gyűjtött tollakkal, folyamatosan minél színesebbé varázsolják a fehér madárkát.
További témával szolgál, hogy a kollégák számára madarakat ábrázoló kifestőket, színezőket teszünk elérhetővé, amelyeket a gyerekek valósághűen, vagy egyéni fantáziájuk szerint kiszínezhetik. De emellett persze teret adunk az önálló rajzok alkotására. (Osztályonként a három legjobban sikerült rajzot a projekthét hivatalos faliújságára tesszük ki.)
 
Tanítási idő alatt megrfendezésre kerülő programok
 
Rendkívüli környezetórára ad lehetőséget a szerdán megrendezésre kerülő ragadozómadár-bemutató, illetve a madárbarát szakkör által berendezett interaktív madárkiállítás is. A lelkes szakköri tagok által berendezett kiállításon fészkek, tollak, csontok, madárvédelmi eszközök kerülnek kéz közelbe. A gyerekek kipróbálhatják, milyen lehet egy odúba bebújni, hogyan használják csőrüket a gázlómadarak és a pintyfélék. Számítógépes programok segítségével meghallgathatják különböző madarak énekhangját, próbára tehetik tudásukat. Gyönyörködhetnek preparátumokban és még egy élő kanáriban is. A szakköri kiállítás év végéig üzemel és mindenki számára elérhető. A kiállítással kapcsolatban a gyerekek aktív közreműködése mellett – gyűjtés, takarítás, dekorálás, berendezés -, meg kell említenem a szülők és a kollégák odaadó segítségét. Pércsi László és Mariann, Darázsi Viktor, Krizsán János: preparátumokat, Merényi Károly: kanári madarat, Tóth Fruzsi mamája dekorációs kellékeket Lenthár Rózsa mikroszkópokat biztosított a kiállítás megvalósításához. 








Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!