Gubányi Károly Általános Iskola

Koronavírus információk

Tisztelt Szülők !

Tájékoztatjuk, hogy Gubányi Károly Általános Iskolában egy pedagógus koronavírusra végzett laboratóriumi tesztje pozitív lett. A dolgozó utoljára 2020. október 16-án volt az iskolában, így a vele kontaktálódott személyeknek (pedagógusok, tanulók) az eljárásrend alapján a tanárral történt utolsó találkozástól számított 10 napos járványügyi megfigyelést kell betartani, szigorúan otthon kell maradni az alábbiak szerint: 8.e osztályos tanulók 2020.10.22-ig; 5.e, 6.e, 7.e, 8. b osztályos tanulók  2020.10.25-ig; érintett pedagógusok 2020.10.26-ig.  A Kossuth telephelyen és a Széchenyi utcai telephelyen a többi osztály nem érintett a karanténban, hiszen nem találkozott a pedagógussal, ennek ellenére hétfőn biztosan és valószínűleg október 22-ig bezárólag, digitális munkarendben vesz részt, mert a tanárai karanténba kerültek. A Szabadság téri telephelyen normál rendben folyik az oktatás.

Mindenki, aki a pozitív teszt eredményű pedagógussal kontaktusba került, fokozottan figyeljen a higiénés szabályok betartására!

Ha bármilyen, a betegséggel kapcsolatba hozható tünetet észlel, háziorvosával telefonon keresztül vegye fel a kapcsolatot.

A betegség leggyakoribb tünetei

  • A leggyakoribb tünetek: a láz, a fáradtság és a száraz köhögés.
  • Egyes betegeknél jelentkezhet izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj.
  • Ezek a tünetek általában enyhék és fokozatosan jelentkeznek.
  • Emellett az új koronavírus-fertőzés egyik jellegzetes tünete az íz- és a szaglásérzékelés zavara, vagy elvesztése, amely sokszor az egyetlen tünet.
  • Vannak olyan fertőzöttek, akiknél nem alakul ki semmilyen tünet és nem érzik magukat betegnek.

 








Copyright © Gubányi Károly Általános Iskola
error: Content is protected !!